Anima spatiul cu o gradina verticala
Anima spatiul cu o gradina verticala
Gradinile verticale aduc abundenta si viata chiar si celor mai reci suprafete, atat in interior, cat si in exterior. Aceste "ziduri vii" sunt o mare parte a viitorului tehnologiei si design-ului verde - cresc umiditatea interioara, purifica aerul si ofera atingerea naturii, intalnite in spatii unghiulare urbane ca aeroporturi, muzee si centre comerciale. De la zgarie-nori la parcuri verticale, va prezentam cladiri pe zidurile carora se afla gradini verticale.
Fatada pentru Louis Vuitton
Intr-o incercare de a reimprospata o cladire veche Louis Vuitton, fara o reconstructie mare, arhitectii Gregory Polleta si Jang Sung au venit cu o solutie geniala simpla: sa o acopere cu un aranjament ce se schimba. Proiectul, 'Topiade', foloseste forme acoperite in verdeata, care pot fi schimbate cu regularitate pentru un nou aspect nou.
Midori no Tobira
Designer-ul Kazuyuki Ishihara a creat "Midori no Tobira", care inseamna "Usa Verde", in 2008, pentru RHS Chelsea Flower Show. Este conceput ca un acoperis de gradina japoneza, pentru un spatiu care primeste mult soare si vanturi puternice. Iarba de soaldina si muschii acopera aproape toata suprafata, inclusiv peretii si acoperisul, dandu-i un sentiment de gradina secreta.
2009-07-10
"Sistemul de impadurarire a suprafetei zidurilor" sau "parabienta", a fost proiectat de catre Shimizu Corporation ca o modalitate usoara si ieftina pentru a inverzi suprafetele exterioare neinteresante. Pentru aproximativ 80 dolari pe metru patrat, unui imobil ii poate fi dat un nou aspect, folosind panouri plantate pe un amestec de burete si poliester.