Asortarea perdelelor cu draperiile: Bijuteriile casei tale
Perdelele si draperiile reprezinta elemente de decor care infrumuseteza incaperea in care sunt aplicate, indeplinindu-si datoria de a sprijini, in mod utilitar fereastra astfel incat sa creeze o atmosfera frumoasa si confortabila.
Perdelele ideale pentru o fereastra sunt cele confectionate din materiale fine, vaporoase, asa cum este voalul, organza de exemplu, care nu necesita o intretinere dificila, adica sa fie greu sifonabile si rezistente in timp, la mai multe spalari. De asemenea, varietatea de modele existente pe piata va permit sa alegeti perdele simple, cu broderii sau cele cu aplicatii de dantela.
Rolul draperiilor este acela de a oferi intimitate si de a limita patrunderea luminii in incapere. De aceea, acestea sunt realizate din materiale mate, asa cum este catifeaua, saten, bumbac, tafta, de exemplu, care sa cada in falduri elegante. Draperiile trebuie sa se armonizeze cu perdelele, in mai multe combinatii.
Accesorii pentru perdele si draperii
Pentru a fi suspendate perdelele si draperiile au nevoie de sisteme de prindere, care pot fi fie sine din pvc, fie galerii realizate din fier forja, alama si lemnul, ce ramane mereu in tendinte datorita elegantei sale.
Sinele se monteaza de tavan sau perete, fiind prinse in dibluri si suruburi prin gaurirea zonelor respective cu bormasina. Galeriile se prind doar de perete, iar suspendarea perdelelor si a draperiilor se realizeaza cu ajutorul unor inele nichelate, ce pot avea diferite forme. Draperiile se prinde de o parte si de alta a galeriei pentru a permite manavrarea lor in functie de nevoie: luminarea intensa sau deloc a camerei. Draperiile pot fi prevazute cu snururi sau ciucuri, ceea ce ii da un aer elegant.
Perdele si draperiile in living
Perdelele si draperiile in living trebuie sa fie elegante, din materiale fine (voal, organza), transparente, pentru a permite cat mai mult accesul luminii naturale. Pentru un living cu un design interior modern este indicata aplicarea galeriilor metalice sau a sinelor din pvc. Este recomandat ca perdelele din aceasta zona a casei sa fie cu imprimeuri sau diverse figuri geometrice, ceea ce va transforma fereastra in punctul central al incaperii. De asemnea, se pot utiliza diverse accesorii asa cum sunt clame decorative sau ciucuri pentru draperie. Pentru un living cu design clasic, perdelele si draperiile trebuie sa fie din materiale scumpe si sofisticate. Galeriile se aleg dupa design-ul corpurilor de iluminat sau al manerelor si picioarelor mobilierului, in functie de incrustatiile acestora.
Perdele si draperii in dormitoare
Perdelele si draperiile din dormitoare au drept scop limitarea luminii, in special pe timpul odihnei, de aceea in aceasta zona a casei este indicata folosirea materialelor mate si groase pentru draperii, iar perdelele pot fi din organza. In aceasta incapere se pot folosi fie sine din pvc sau aluminiu, fie galerii metalice sau din lemn. Pentru un efect pretios puteti asorta culoarea pernelor decorative de pe pat cu cea a draperiei.
Perdele de bucatarie
In bucatarie este indicata utilizarea perdelelor scurte, deoarece sunt mult mai practice si usor de intretinut, foarte colorate sau modele geometrice. Nu trebuie sa uitam rolul bucatariei si anume acela de a gati, de aceea astfel de perdelute nu se vor murdari si nici vor fi incomode la diversele activitati ce se desfasoara aici. Rolul perdelelor in bucatarie este pur decorativ. Perdelele sunt suspedate de galerii metalice sau sine pvc.
Nu uitati ca perdelele, draperiile si accesoriile trebuie sa fie in ton cu nuantele camerei in care sunt amplasate si in acelasi stil cu mobilierul respectiv.