Cand vopsesti fi atent la temperatura de afara

Cand vopsesti fi atent la temperatura de afara


    Pe masura ce zilele se scurteaza si noptile devin mai racoroase, s-ar putea sa-ti dai brusc seama ca ai doar cateva saptamani la dispozitie pentru a termina vopsirea exteriorului. Cu toate acestea, fi atent la vopsirea exterioara a casei, atunci cand vremea devine racoroasa. Vopsirea casei cand vremea este prea rece reprezinta o greseala care te va lasa cu consecinte hidoase.

   Cand vopsesti fi atent la temperatura
 
    Cei mai multi producatori instruiesc clientii sa aplice vopsea pe baza de solventi atunci cand ambientul si temperatura suprafetei sunt peste 7 grade Celsius si vopsele latex, atunci cand temperatura mediului ambiant si cea a suprafetei sunt de cel putin 10 grade.

    Vopsele pe baza de solventi se ingroasa in perioadele cu temperaturi mai scazute, cauzand perii pensulei sa devina rigizi, aplicarea sa fie dificila, iar uscarea mai lenta. Acest lucru poate insemna ca vopseaua se scurge si se cuteaza pe suprafetele verticale, la care se adauga o cota redusa de acoperire per galon.

Sub 10 grade Celsius, vopseaua latex se usuca mai lent

    Sub 10 grade Celsius, vopseaua latex se usuca mai lent, mai ales atunci cand este prezenta o umiditate ridicata. Acest lucru impiedica fuziunea, ceea ce poate duce la formarea unui film saracacios, lipsa de adeziune a suprafetei si esecul prematur al vopselei.

    Unii producatori ofera vopsele latex, care pot fi aplicate la temperaturi joase de 2 grade Celsius. Aceste produse special formulate contin agenti de fuzionare care se adauga la formarea filmului in timpul temperaturilor mai scazute.

    Un alt lucru pe care ar trebui sa-l iei in considerare cand se vopseste sezonier este cantitatea de lumina naturala. In cazul in care zilele sunt scurte, exista mai putina lumina naturala pusa la dispozitie pentru a ajuta la uscare. Daca utilizezi o vopsea pe baza de solventi, care se usuca prin oxidare, lumina zilei este deosebit de importanta. Deci, ai grija sa vopsesti inca de la inceputul zilei, astfel incat lumina sa fie prezenta pentru a participa la procesul de uscare.

    De asemenea, fi atent la efectul de roua. Umiditatea afecteaza timpul de uscare pentru toate vopselele, dar mai ales pentru cele latex. Majoritatea fabricantilor recomanda sa li se permita uscarea peretilor cel putin doua ore, inainte de apus, daca temperaturile racoroase si roua sunt asteptate seara.
 
Vopsirea exterioara a casei

    In cele din urma, retine ca temperaturile reci pot extinde timpul inainte ca vopseaua sa ajunga sa se intareasca. O usa smaltuita necesita mai mult timp inainte de a putea fi inchisa, fara a se lipi de glaf. Un strat transparent aplicat la puntea terasei va avea nevoie de mai mult timp inainte de a putea merge pe ea. Grundurile necesita mai mult timp inainte de a aplica stratul superior. Stiind toate acestea ai putea sa incepi proiectul primavara sau toamna, ideal ar fi vara.