Minuni naturale ale lumii moderne

Minuni naturale ale lumii moderne


    Desi am explorat lumea intreaga, incercand sa gasim raspunsuri la anumite evenimente, ceea ce vom discuta in acest articol vine ca o demonstratie cum ca tot timpul avem cate ceva de descoperit. In acest articol, va voi prezenta cateva minuni ale lumii de care, in mod sigur, nu stiati.
 
Minuni naturale ale lumii moderne
 

Poarta iadului (Uzbekistan)


    Denumit de localnici "usa catre iad", acest loc din Uzbekistan este situat in apropierea micului oras, Darvaz. Atunci cand geologii forau pentru gaz, acum 35 de ani, au gasit brusc o caverna subterana care era atat de mare, incat toate site-ul de foraj, cu toate echipamentele si tabere s-au adancit sub pamant. Nici unul nu a indraznit sa coboare pana acolo, pentru ca pestera era plina cu gaz, de aceea ei au aprins-o astfel incat posibilele gaze otravitoare sa nu poata iesi din subteran si de atunci, a tot arde. Nimeni nu stie cate tone de gaz au fost arse in toti acesti ani, dar pare a fi infinit.

Poarta iadului

Roca sub forma de val (Australia)


    Roca sub forma de val este o formatie de roci naturale situata in Australia de Vest. Numele sau deriva din faptul ca forma sa este cea a unui val urias care se poate observa la oceane. Valoarea totala a acestei formatiuni acopera mai multe hectare; "valul" rocii este inalt de aproximativ 15 de metri si  de 110 de metri in lungime. Un aspect al rocii sub forma de val, rareori prezentat in fotografii, este jumatatea de sus a peretelui de stanca. Aceasta urmeaza contururilor si permite colectarea apei de ploaie intr-un baraj. A fost construit in 1951 de catre Departamentul Lucrarilor Publice si astfel de pereti sunt ceva obisnuit la multe roci similare.

Roca sub forma de val (Australia)

Dealurile de ciocolata (Filipine)


    Compus din circa 1.268 de dealuri perfect conice, de aproximativ aceeasi dimensiune, intinse pe o suprafata de mai mult de 50 de kilometri patrati, aceasta formatiune geologica foarte neobisnuita, numita Dealurile de ciocolata, este situata in Bohol, Filipine. Exista o serie de ipoteze cu privire la formarea acestor dealuri. Acestea includ dezagregarea calcarului, vulcani sub-oceanici, ridicarea solului marii, iar o teorie mai recenta care sustine ideea ca un vulcan activ antic s-a auto-distrus, a imprastiat blocuri imense de piatra, care au fost apoi acoperite cu calcar, iar mai tarziu au fost impinse departe din patul oceanului.
 
 Dealurile de ciocolata (Filipine)