Caracteristicile usilor de exterior

 

       Caracteristicile usilor de exterior

Procentul coeficientului de eficienta energetica, usile pliante din alumini si lemn, sistemele de pereti sunt situate primele pe lista, in timp ce sub aspectul acustic nimic nu se compara cu cele din sticla. In cele ce urmeaza, vom prezenta o scurta actualizare pentru fiecare dintre aceste caracteristici:

 

Caracteristicile usilor de exterior Citeşte mai mult...
 

Arhitectura extraordinara a bibliotecilor din lumeArhitectura extraordinara a bibliotecilor din lume

    Cand te gandesti la biblioteci acestea nu evoca un sentiment de indrazneala in ceea ce priveste aspectul lor, insa aceste biblioteci pe care vi le voi prezenta in continuare sunt mult mai mult decat depozite de carti. Incepand de la arhive publice de cunostintem, continuand cu centre de invatare la colegii si universitati, bibliotecile pot fi locuri minunate. De la cladiri ce arata ca o pata de cerneala extraterestra pana la mega structuri futuristice realizate din otel si sticla, iata cateva biblioteci care demonstreaza ca si cartile sunt in trend.

Arhitectura extraordinara a bibliotecilor din lume Citeşte mai mult...
 

Insule misterioase si prospere de pe Glob


     Stiati ca unul la fiecare zece persoane din lume traieste pe o insula? Din paradis pana la ultimul refugiu al piratilor, fiecare dintre aceste insule  a setat cel putin un record mondial, iar unele au povesti ce sunt intr-adevar mai ciudate ca si fictiunea. De la cele mai mari pana la cele mai izolate, misterioase, mortale si cele mai putin populate, iata cateva dintre cele mai fascinante insule din lume.

Insule misterioase si prospere de pe Glob
 
Insule misterioase si prospere de pe Glob Citeşte mai mult...
 

Infrastructura lumii aflata la limite


    Toti uram traficul, dar cum ar fi daca am incerca sa traversam o strada cu 8 curbe periculoase, 12 stradute intr-o singura intersectie sau sa parcam masina pe o strada inclinata la 38 de garde? In cele ce urmeaza, va vom prezenta cele mai lungi, mai abrupte, cele mai derutante si mai incovoiate strazi din lume.  

Infrastructura lumii aflata la limite
 
Infrastructura lumii aflata la limite Citeşte mai mult...
 

Labirinturi sub marile orase ale lumii

 

Labirinturi sub marile orase ale lumii

    Ce motiveaza omenirea sa sape adanc in scoarta terestra? De la Londra la Paris, Moscova la America sunt sapate tuneluri si labirinturi ce au fost construite pentru aparare impotriva atacurilor, insa multe au fost abandonate, in timp ce altele inca prospera.
 
Labirinturi sub marile orase ale lumii Citeşte mai mult...
 

Pictura stradala

 

 Pictura stradala
 
    Majoritatea oamenilor au tendinta de a se gandi despre graffiti ca si o arta in care se foloseste spray-ul, realizata fiind pe timp de noapte pe peretii orasului. Totusi, unii artisti, cum sunt Edgar Mueller, Julian Beever, Kurt Wenner, sfideaza aceste stereotipuri, ei pictand si colorand cu creta pe strazile oraselor si pe trotuare in plina zi. Dincolo de multimile de oameni adunati sa vada uimitoarele opere de arta, munca lor a intrat si in cartea recordurilor de multe ori.

 
Pictura stradala Citeşte mai mult...
 

Orasele de sub apa


    O bogatie a istoriei umane zace cufundata in orasele antice de pe fundul lacurilor, marilor si oceanelor din lumea intreaga. Unele dintre acestea au fost trimise in adancuri de cutremure, tsunami sau alte dezastre cu mii de ani in urma. Multe dintre acestea au fost recent descoperite, din greseala sau prin inovatii tehnologice si au facut ca pana si oamenii de stiinta sa se intrebe in legatura cu istoria civilizatiei umane.

Orasele de sub apa
 
Orasele de sub apa Citeşte mai mult...
 

Amenajari interioare - Scara de interior


    De cele mai multe ori intri in cladiri cum sunt case, restaurante sau caste, atunci cand vrei sa vizitezi edificii culturale si istorice si nici nu-ti dai seama ca ai nevoie de scari ca sa poti urca pana la destinatie. Insa, acestea au devenit ceva atat de comun incat este normal ca o cladire sa fie prevazuta cu scari. Scarile au o istorie interesanta, mai mult decat atat, modul de confectionare al acestora este acelasi care se realiza si acum 1000 de ani.

Amenajari interioare - Scara de interior
 
Amenajari interioare - Scara de interior Citeşte mai mult...
 

Arhitectura si design subteran


    In cele ce urmeaza veti vedea lucrari subterane transformate in unitati moderne de lucru, nu cu mult timp in urma, multe dintre ele fiind inca in desfasurare. De la secretele militare si mine de diamant, la depozite de deseuri nucleare veti avea ocazia de a vedea o parte din misterele ce au dainuit de-a lungul timpului.  

Arhitectura si design subteran
Arhitectura si design subteran Citeşte mai mult...
 

Pasaje ascunse si mistere


    De-a lungul istoriei umanitatii, am fost foarte intrigati de pasajele ascunse ale palatelor, prin care printii paraseau castelul in caz de pericol. Inainte ca aceste incaperi ascunse sa devina o adaugare arhitecturala amuzanta in casele moderne, in trecut, acestea serveau unui anume scop. De cele mai multe ori, scopul era sa i se permita cuiva sa se ascunda sau sa scape de un anume pericol. In alte timpuri, insa, acestea erau folosite pentru un scop si mai sinistru, de la gropi ale preotilor la rute de evadare regale.

Pasaje ascunse si mistere
 
Pasaje ascunse si mistere Citeşte mai mult...
 

Design unic de pat


    Avand in vedere ca petrecem o treime din viata in pat, designul acestora nu s-a schimbat mult de-a lungul istoriei - pana acum. In continuare vom vedea cateva modele de paturi care va vor surprinde prin ideile ciudate la care s-au gandit cei ce le-au creat, ce se elibereaza de regulile conventionalului.
 
 Design unic de pat
 
Design unic de pat Citeşte mai mult...
 
Început Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor Sfârşit

Pagina 10 din 12