Trecerea de la un corp de iluminat obisnuit la LED-uri

Trecerea de la un corp de iluminat obisnuit la LED-uri


Schimbarea unui bec cu incandescenta cu un LED poate fi un proces la fel de usor ca si insurubarea unui bec nou. LED-urile economisesc energia electrica si rezista pana la 10 ani, dar trebuie sa se ia in considerare scopul luminii, tipul de lampa pe LED-uri si amplasarea sa. Pentru situatia potrivita, LED-ul este o solutie buna pe termen lung.

Trecerea de la un corp de iluminat obisnuit la LED-uri
 
Dificultate: Usor

Materiale necesare
:
  • corpuri de iluminat sub forma de LED-uri
  • scara (daca este necesar)
Instructiuni:

Pasul 1
:

Ia in considerare locul in care vei instala LED-urile. In cazul in care lumina va fi intr-o locatie unde este dificil de ajuns, atunci un LED poate fi un bun candidat atat pentru corpurile de iluminat din interior, cat si pentru cele din exterior.

Pasul 2
:

Directioneaza lumina in jos, daca este posibil. Luminile tip LED sunt de directie, asa ca nu te astepta ca lumina sa inunde o arie larga. Unele becuri tip LED-uri sunt promovate ca lumini de reflectoare, dar chiar si acestea nu distribuie lumina mai mult de la un unghi de 45 la 60 de grade.

Pasul 3:

Instalarea becurilor de intensitate mai mare poate solicita dispozitive de PAR 20 sau PAR 30. Aceste becuri vor contine 36 sau mai multe LED-uri individuale. Dimensiunile PAR sunt masurate in optimi de inci. Un bec PAR 30, care este de 3 3/4 inci in diametru, este bun pentru iluminarea cailor de acces sau orice alta situatie de iluminat suspendat.

Pasul 4:
 
Producerea unei lumini de intensitate mai mare intr-un bec standard pentru piata este obiectivul celor mai multi producatori. Pana la sfarsitul anului 2010, mai multe becuri tip LED vor avea lumina echivalenta cu cea a unui bec incadescent de 60 sau 75 de wati. Incepand cu mai 2010, corpurile de iluminat cu cea mai mare intensitate echivaleaza cu becuri incandescente de 40 - 50 de wati.

Pasul 5:

Uita-te dupa culoarea luminii la achizitionarea becurilor tip LED-uri. Cele mai multe LED-uri sunt disponibile in alb.