Constructia unei case

Constructia unei case

    Foarte multi oameni doresc sa-si construiasca o casa si sa se mute din vechiul apartament de la bloc deranjati fiind de zgomotul vecinilor si de spatiul mic. Pentru acest lucru sunt dispusi sa faca compromisuri, prin urmare, din lipsa de bani, oamenii risca un imprumut enorm la banca, chiar daca calculele facute le indica sa nu faca acest pas.

 Constructia unei case                                                 

Etapele principale in constructia unei case

     Asadar, problema cruciala cu care se confrunta oamenii in achizitionarea casei mult visate este, bineinteles, cea financiara. In zilele noastre, mai ales pana nu demult, aceasta problema era indepartata prin creditarea la o banca.  Recent, insa, BNR-ul a obligat bancile comerciale sa restrictioneze  conditiile de creditare, dat fiind procentul enorm de indatorare. Totusi, daca se are in vedere un credit este indicat ca cel in cauza sa se informeze cu privire la conditiile de creditare la mai multe banci pentru a putea lua decizia corecta.  Informatiile pot fi culese de oriunde: internet, diin discutia cu un arhitect, cu un constructor sau chiar cu o agentie imobiliara. In ceea ce priveste finantarea, trebuie sa se ia in calcul o marja de costuri neasteptate, deoarece costurile vor fi mai mari decat cele previzionate, cu siguranta.  De asemenea, in urma calculelor trebuie sa reiasa ca suma imprumutata prin creditare de la o banca va acoperi toata investitia necesara constructiei locuintei, in sens contrar va fi nevoie de un alt credit, ceea ce inseamna un risc mai mare de indatorare.  Creditul trebuie gandit si calculat riguros inainte de a-l incasa propriu-zis, altfel exista riscul de incapacitate de plata. 

    Pe piata imprumuturilor imobiliare exista trei  genuri de credite , si anume creditul imobiliar, leasingul si cel ipotecar.  Pentru creditul imobiliar este nevoie de garantie, constituita din imobilul ce urmeaza a fi achizitionat cu banii imprumutati. Leasingul imobiliar semnifica faptul ca locuinta achizitionata prin imprumut apartine firmei de leasing pana la finalizarea ratelor si abia atunci locuinta va trece in proprietatea personala a creditatului.  In ceea ce priveste creditul ipotecar, acesta trebuie garantat fie cu salarii, fie un imobil proprietate personala sau cu giranti.

 Etapele in constructia unei case

     Pentru constructia casei este nevoie de terenul pe care se va cladi viitoarea locuinta. In ceea ce priveste achizitionarea terenului trebuie luat in calcul pozitionarea acestuia, dotat cu toate utilitatile: canalizare, drum asfaltat, lumina, gaze, apa, in caz contrar suma va fi mult mai mare decat cea previzionata.

     Un alt aspect important in achizitionarea unui teren  este situatia urbanistica a terenului, adica trebuie sa se stie daca terenul este valid constructiei unei case (sa nu existe risc de inundatii, caderi de teren si altele) sau sa nu existe posibilitatea ca autoritatile sa aiba planuri de constructie de drumuri, de exemplu, chiar prin acel lot de pamant. In acest caz se poate apela la o persoana autorizata pentru a realiza planul de urbanism zonal, cel general, precum si studiul geotehnic pentru a afla adancimea la care trebuie sa se realizeze fundatia casei.