Faianta patrata modulara: sisteme de bucatarie si baie
Faianta patrata modulara: sisteme de bucatarie si baie

Ideea placilor functionale nu este una in intregime noua, dar este nemaipomenit sa urmarim evolutia unei astfel de strategii de design prin straturile multiple ale unui proiect, vazand modul in care aceasta evolueaza de la o abordare conceptuala la o realitate concreta.
Daniela Bekerman a inceput cu placi de faianta albe, clasice, de dimensiuni familiare, gasite in partea din spate a bucatariei contemporane si in multe spatii din camera de baie. Apoi, ea a inceput sa experimenteze cu orice, de la sapun pentru vase la rafturi de uscare pentru vesela, carlige de agatat prosoape si alte module care s-ar putea potrivi in cadrul sistemului.
Problema, ca intotdeauna, este ca unele dintre aceste strategii se bazeaza pe adancimea peretelui - un fapt ascuns la prima vedere. Acest lucru necesita nu doar mai multa munca decat ar fi pentru un proiect tipic de instalare a faiantei, dar ar putea pune probleme pentru elemente de curatare si modernizare.
Totusi, cu toata concentrarea pe acest tip de modularitate, in accesorii prefabricate, trebuie sa ne intrebam de ce producatorii mari de faianta nu au inceput sa profite de aceasta tendinta - unele sunt in mod clar mai dificile din punct de vedere tehnic pentru a fi produse si instalate.
Cu toate acestea, multe concepte ar putea fi puse in aplicare, cu o relativa usurinta, in cadrul structurilor existente, precum si in ceea ce priveste constructiile noi si remodelarea lor.