Robotii ne schimba viata

Robotii ne schimba viata


    Doar pentru ca robotii nu au sentimente, aceasta nu inseamna ca nu putem avea sentimente pentru ei. Faceti cunostinta cu acesti roboti draguti, care te vor cuceri!

Robotii ne schimba viata
 

LandShark: robotul ce aduce pacea


    Un robot proiectat de Black-i Robotics a carei misiune este pacea in lume - el dezamorseaza bombe. Compania robotica a fost fondata de catre Brian Hart dupa ce si-a pierdut fiul in Irak. LandShark este o platforma de robotizate cu multe adaugari. Acest robot este conceput pentru a dezamorsa bombele si a plasa departe soldatii raniti.

LandShark: robotul ce aduce pacea

Ac-YUT II-a: Robotul ce danseaza Kung-Fu


    AcYut este primul humanoid dezvoltat in India si a fost conceput la Centrul de Robotica & Sisteme Inteligente, BITS Pilani, India. AcYut inseamna "neputrezire" sau "cel care nu cade niciodata", in sanscrita. El a castigat medalia de bronz la categoria mijlocie de greutate humanoida la RoboGames 2009, care a avut loc in San Francisco. Acest robot dragut are un echilibru excelent si iubeste Kung-Fu.

Ac-YUT II-a: Robotul ce danseaza Kung-Fu

EMA: robot pupacios din Japonia


    Scurt de la Actualizarea eterna modesta (Eternal Maiden Actualization), EMA este primul umanoid a Japoniei ce arata foarte bine. Conceput de catre Compania Sega, ciborgul de 38 de centimetri, cu un corp curbat armonios, trimite saruturi, canta si isi misca lucrurile sale canelate. Folosind senzori cu infrarosu si energie pe baza de acumulatori, micuta domnisoara ofera pupici pe capetele umane ce se afla in apropiere, intrand in ceea ce designerii o numesc "Starea de dragoste". Ea, de asemenea, imparte carti de vizita.

 EMA: robot pupacios din Japonia

Robotul sub forma de gandac de bucatarie: robotul-gandac


    Ok, deci poate nu te gandesti la "dragut", in mod automat, dar tipii astia cu siguranta au indragit gandacii, asimiland stilul de viata al acestora pentru propriul lor gandac. Sperand sa afle mai multe despre comportamentul lor, cercetatorii, condusi de Jose Halloy de la Universitatea Libera din Bruxelles, Belgia, au conceput acesti roboti mici, programati sa actioneze ca niste gandaci de bucatarie.
 
 Robotul sub forma de gandac de bucatarie: robotul-gandac