Cum sa decorezi usa de la baie
Atunci cand decorezi o usa de baie, este important sa se pastreze spiritul practic in minte. De exemplu, nu ar arata bine suspendarea unor fotografii inramate sau o oglinda pe usa de la camera de baie. Desi aceste elemente dau un aspect frumos (oglinzile lungi pot fi acceptabile), baile reprezinta zone cu trafic intens, cu usa ce se deschide si se inchide in mod constant. In schimb, poti opta pentru un decor util, care nu numai ca arata frumos si se potriveste cu decorul existent, dar serveste, de asemenea, unui anumit scop. Cu alte cuvinte, un alt accent ce poate adauga frumusete unei camere de baie este acela de a reda usii un efect interesant, inspirat de florile de cires, prin vopseaua folosita, precum si tehnica de vopsire utilizata.
Dificultate: Moderat
Materiale necesare:
- 2 nuante de vopsea semi-lucioasa
- 2 pensule (medii si mici)
- burete mic pentru texturare
- prosoape de hartie
- suport pentru prosoape sau carlige
- nivela
- creion
- surubelnita electrica
- masina de gaurit
- ciocan
Efect de vopsea
Pasul 1 - Alege o culoare neutra care este cu doar cateva nuante mai inchisa sau mai deschisa decat vopseaua existenta deja pe usa. De exemplu, daca ai o usa alba, cumpara o vopsea luminoasa de culoare bej. Cea de-a doua nuanta ar trebui sa fie explozia care reda o infuzie de culoare atunci cand usa este inchisa. Alege culori reci cum sunt albastrul si violetul semiobscur, pentru bai cu tonuri reci si culori calde cum ar fi culorile de afine si rodii pentru bai calde.
Pasul 2 - Introdu pensula de dimensiuni medii in vopseaua neutra, apoi pozitioneaza varful pensulei de la poalele usii la aproximativ un sfert din calea catre partea de jos.
Pasul 3 - Adu pensula in sus, lent, ruland-o intre degete. Linia ar trebui sa mearga pana sus drept, apoi incepe sa misti pensula pe diagonala. Poti termina procedeul atunci cand ajungi la aproximativ 2,5 cm in partea de sus a usii. Aceasta linie ar trebui sa emuleze un trunchi de copac subtire.
Pasul 4 - Repeta pasul 3 cu pensula mica, dar in loc sa pornesti de la poalele usii, creaza linii serpuite ce se ramifica de pe linia principala si ascutita la capat. Acestea vor imita ramurile unui copac. Lasa sa se usuce.
Pasul 5 - Inmoaie buretele de texturare in vopsea. Nu scufunda buretele. Sterge orice exces de vopsea cu un prosop de hartie.
Pasul 6 - Apasa usor buretele pe diferite zone ale ramificatiilor, concentrandu-te pe capete. Semnele buretelui ar trebui sa ajunga sa fie mai mici pe masura ce ajung la capatul ascutit. Acestea vor imite flori mici.
Feroneria
Pasul 1 - Decide ce stil de feronerie pentru usa doresti pentru baie. Inoxul si acrilicele sunt foarte bune pentru baile moderne, in timp ce feroneria din alama, lemn si cristal arata atractiv in baile in stil traditional.
Pasul 2 - Pozitioneaza suportul pentru prosoape sau carligul pe partea interioara a usii. Utilizeaza nivela pentru a te asigura ca suportul sau carligul este pozitionat paralel cu podeaua. Marcheaza cu creionul zonele unde vor intra suruburile.
Pasul 3 - Alege un burghiu care este putin mai mic decat suruburile suportului de prosoape sau setului de carlige.
Pasul 4 - Gaureste acolo unde s-a realizat marcajele cu creionul. Fii precaut atunci cand gauresti o usa goala pe dinauntru; este foarte usor de strapuns spre exteriorul usii.
Pasul 5 - Bate cu ciocanul suportul in gaurile facute. Nu utiliza prea multa forta; suporturile pot fi din plastic si se indoaie usor. Daca ai usi din lemn de esenta tare, sari peste acest pas.
Pasul 6 - Insurubeaza suruburile pentru a le fixa. Asigura-te ca surubul este introdus si fixat drept in gaura.