Reconditionarea mobilei vechi

Reconditionarea mobilei vechi


    Ce bine ar fi sa putem singuri sa reconditionam mobila veche si sa o transformam in ceva pretios pentru casa. Acest lucru ne-ar face sa economisim si bani, plus ca ne punem in practica ideile personale, iar la final satisfactia va fi foarte mare. Pentru asta insa, trebuie sa beneficiezi de timp liber, rabdare si multa, multa creativitate. In cazul in care nu dispuneti de calitatile prezentate anterior puteti apela la o firma de reconditionare a mobilierului, insa si costurile vor fi mult mai mari. Puteti transforma un radio de pe timpuri intr-o piesa de mobilier contemporana cum ar fi o masuta, dulapul vechi de 10 ani sau chiar mai mult poate fi transformat complet prin desene florale sau o sticla de vin intr-o opera de arta. Puteti de asemenea sa va inspirati din reviste, prieteni si altele, important este sa va puneti si amprenta personala.
    Dupa o plimbare in parc, te poti intoarce cu diferite obiecte pe care le poti folosi ca decoratii pentru camera ta: citeva crengute pot deveni o rama pentru fotografii, asta dupa ce sunt taiate, aranjate, date cu lac si prinse cu sfoara. Iti poti transforma locuinta dintr-un spatiu vechi si lipsit de farmec intr-unul nou si plin de culoare, care poate atarna cu succes pe unul dintre peretii casei. De asemenea, o piatra poate deveni un obiect de decor interior foarte reusit daca este vopsit la culoarea peretilor sau a mobilei. Cateva pietricele adunate si date cu vopsea verde pot crea, impreuna cu o planta de apartament, un colt plin de viata.
    Dupa o cina romantica, insotita de o sticla de vin, nu aruncati sticla la cos. Ea poate deveni o vaza foarte frumoasa sau un simplu obiect de decor daca suprafata ei este vopsita in diferite culori, cu diferite modele.
   
    Acelasi principiu putem sa-l aplicam si in ceea ce priveste mobila veche, mai ales daca aveti nevoie de o schimbare si nu aveti bani de reconditionare. Puteti aplica pe marginile unei masute vechi diferite lucruri inspirate din natura cum ar fi pietre, nisip, chiar si frunze, important este sa aveti inspiratie. Un  vechi fotoliu, se poate trasforma prin acoperirea lui cu panza din bumbac, in sau chiar iuta. Langa fotoliu se poate aseza o sticla vopsita in culorile camerei in care pot fi asezate cateva fire de papura date cu lac.
    Daca v-ati plictisit de usa de la baie, sa stiti ca si ea poate fi transformata. O vopsea naturala sau un ecologica, in culoarea peretilor poate avea un efect extraodinar. Dupa ce este vopsita, pe usa pot fi prinse cu lac, la baza sau doar in jurul clantei, cateva frunze. Fasii de autocolant pot forma valuri, iar o oglinda cu rama din carton, pe care sunt prinse scoici sau pietricele te pot trimite oricand cu gandul la mare.

Produse ecologice


    Pe langa avantajul ca o astfel de amenajare este ieftina, se mai poate adauga si faptul ca sunt produse ecologice. Un alt argument pentru care este bine sa optati pentru o astfel de amenajare este faptul ca o astfel de locuinta este cu mult mai primitoare, mai aproape de natura. Produsele ecologice pentru vopsit sau varuit se gasesc cam la toate magazinele de profil din oras. Desi sunt mai scumpe, totusi vei constata ca merita!!

Vopsirea mobilierului vechi


Materiale necesare:Dulap reconditionat
  • vopsea pentru lemn;
  • pensule pentru vopsit;
  • alcool;
  • perie antipraf;
  • grund si kit pentru lemn;
  • smirghel pentru lemn de granulatie 150;

1.  Se acopera podeaua cu o folie sau mai la indemana, cu ziare,  pentru a fi protejata de vopseaua ce cade pe ea.
2.  Mobila se sterge cu alcool inainte pentru a indeparta mizeria.
3. Indepartati vopseaua veche cu ajutorul smirghelului pentru lemn, de granulatie 150 sau puteti folosi dizolvant pentru vopsea, iar apoi se foloseste smirghelul.
4.  In urma slefuirii va ramane mult rumegus, dar si praf, asa ca mobila trebuie curatata 
5. Kitul se foloseste pentru imperfectiuni. Se lasa sa se usuce kitul apoi se mai da o data cu smirghel si se curata ceea ce a ramas in urma acestui procedeu. 
6. Pasul urmator consta in aplicarea grundului pentru lemn si dupa uscarea lui se slefuieste cu smirghel.
7. Ultimul procedeu consta in vopsirea mobilierului prin aplicarea a 2 - 3 straturi, insa dupa ce s-a aplicat primul strat se lasa sa se usuce, se smirgheluieste si apoi se continua cu cel de-al doilea strat, si tot asa.