Cum sa indepartezi tapetul de pe pereti: rabdarea este o virtute

Cum sa indepartezi tapetul de pe pereti: rabdarea este o virtute


    Cum sa elimini tapetul fara a deteriora peretele? Utilizeaza aceste sfaturi pentru a te ajuta sa decizi ce optiune va functiona cel mai bine.

    Cum sa indepartezi tapetul de pe pereti: rabdarea este o virtute
 
  Dupa un an de incercari de a ignora tapetul floral in galben si albastru pe care vechii proprietari il aveau in bucatarie, te hotarasti ca nu te mai poti uita la acel tapet inca un an de zile. Da, intr-adevar, tapetul trebuie indepartat.

Problema: Cum elimini tapetul fara a deteriora peretele? Exista mai multe optiuni, inclusiv cea cu abur sau cu pulverizarea de substante chimice, dar va trebui sa decizi care va functiona cel mai bine pentru tine si pentru tapet. Oamenii, de obicei, nu au nici un indiciu cu privire la modul de eliminare a tapetului. Nu este atat de greu, insa este nevoie de multa rabdare si exista o arta in a da jos benzile de tapet de pe perete.

    Metoda folosita pentru a da jos tapetul va depinde, de multe ori, de produs. Unele tapete pot fi indepartate fiind uscate, in timp ce altele vor avea nevoie de o solutie pentru a putea fi indepartate. Si apoi, orice daune asupra peretelui va depinde de modul in care a fost instalat tapetul.

Cum elimini tapetul fara a deteriora peretele?

    Fiecare munca este diferit. De exemplu, daca un perete nu a fost sigilat cu un grund inainte de aplicarea tapetului, scoaterea acestuia poate provoca unele daune asupra texturii peretelui.

    Folosirea unui instrument cu aburi pentru a indeparta tapetul nu mai este la fel de populara asa cum a fost odata. Acestea au fost folosite acum 25 de ani si erau incalzite cu propan. In prezent instrumentele cu aburi sunt electrice. Totusi, cu acest dispozitiv iti ia de doua ori mai mult timp pentru a indeparta tapetul.

    In schimb, se poate utiliza un concentrat de solutie amestecat cu apa ce indeparteaza tapetul. Solutia se dizolva adezivul de pe spatele tapetului, facandu-l usor de dezlipit. Inainte de a incepe, aduna instrumentele potrivite si fa unele pregatiri de baza. Instrumentele de care ai nevoie includ: unul sau doua cutite cu lama de 8 - 15 cm, o scara si un pulverizator de gradina, cum ar fi o pompa din plastic de 2 galoane.

    Vei avea nevoie de o folie de plastic sau o bucata de material pentru a acoperi covorul sau podeaua. Indeparteaza rama de la prize, apoi amesteca solutia cu apa firbinte.

    Apoi, testeaza o zona mica a peretelui, o sectiune de aproximativ 3 "x 3", prin ridicarea unei margini a tapetului. Poate fi dezlipit de la stanga la dreapta, in sus si in jos.

    In cazul in care tapetul nu se desprinde cu usurinta, pulverizeaza amestecul de solutie in zona respectiva si las-o sa se absoarba in tapet. Este posibil sa fie nevoie inca o aplicare de amestec. Apoi, incearca sa dezlipesti tapetul cu mana. Partea din stanga o poti dezlipi cu ajutorul unui cutit.
 
 Folosirea unui instrument cu aburi pentru a indeparta tapetul nu mai este la fel de populara asa cum a fost odata.

    Pe masura ce dezlipesti tapetul de pe perete, ai putea gasi multe dedesubt. Nu conteaza ce-ti spun producatorii, nu poti dezlipi decat o fasie o data, fara a risca deteriorarea peretelui.

    Odata ce tapetul este indepartat, pulverizeaza peretele cu amestecul respectiv pentru ultima oara si dezlipeste resturile ce mai raman. Apoi, sterge peretele cu un burete umed si lasa-l sa se usuce timp de cateva zile.