Rafturi inedite pentru biblioteci

Rafturi inedite pentru biblioteci


Acum zece ani, multi dintre noi presupuneau ca domeniul cartilor electronice (ebooks) va transforma cartile traditionale in carti depasite. In timp ce mai multi dintre noi realizeaza majoritatea  activitatilor zilnice in mod automat, pe calculator, vom pastra intotdeauna un loc aparte cartilor de hartie si rafturilor ce le detin. Exista ceva atat de satisfacator in a te plimba intr-o camera captusita cu carti de toate culorile si dimensiunile, incat se stie ca acestea nu vor iesi niciodata din trenduri. Atractia lor este data de gama larga de stocare si de optiunile de afisare pe care alegem. Aceste rafturi incredibile nu pastreaza doar cartile, ele adauga o nota de stil si caracter intr-o casa.

Rafturi inedite pentru biblioteci
 
Mareste biblioteca

Cei ce dispun de spatii mici pot aprecia necesitatea unui mobilier care devine mai mic atunci cand este necesar, dar este capabil sa se mareasca, in functie de cat permite spatiul disponibil. Biblioteca Twin face acest lucru, cu rafturile stationare in ambele jumatati ale cutiei si un al treilea set de rafturi care apare atunci cand cele doua parti ale dulapului sunt trase in afara. Este o solutie simpla, dar geniala pentru a adauga mai mult spatiu, pe masura ce colectia de carti creste.
 
Biblioteca extensibila

Visul unui bibliofil

Trezirea cu peretii plini de carti in fiecare dimineata este visul oricarui bibliofil. Dar cum faci ca rafturile sa se potriveasca in spatiul de locuit? Aceste solutii inteligente implica biblioteci masive, construite in interiorul peretelui, ce acopera aproape tot peretele. Prima este o solutie mica, de inceput, si este constituita din rafturi cu taieturi personalizate, biblioteca construita in interior ce fac uz de fiecare centimetru disponibil din zona. Design-ul din partea de jos a fost construit intr-o zona destul de mare, de catre Triptyque. Desi dimensiunile spatiilor difera, ideea este aceeasi: de a oferi mai mult spatiu, suficient pentru a stoca pana la ultima carte.
 
Biblioteca de perete

Rafturi netede

Cine spune ca rafturile cu carti trebuie sa fie rigide din lemn sau din structuri metalice? Acest sistem de rafturi sub forma de hamac leagana cartile si revistele cu toata grija cu care te-ai astepta de la tesaturi, in timp ce structura extinsa imparte o camera sau ofera un interes vizual unic.
 
Rafturi sub forma de hamac

Fixeaza favoritii

Biblioteca Newton este o modalitate foarte buna de a afisa doar cateva dintre cartile favorite perene, fara ocuparea intregului apartament. Conceput dintr-o clema veche, sistemul de rafturi Newton se ataseaza de perete si fixeaza pur si simplu stiva de carti in loc.
 
Biblioteca Newton

Rafturi sub forma de panza de paianjen

Acest sistem de rafturi a fost punctul central al unei expzitii la Art Basel, in decembrie 2008. Liniile simple negre si modelele geometrice, nu s-ar putea potrivi in orice casa, dar colectia de carti ar fi cu siguranta piesa centrala a oricarei case cu un sistem de stocare de acest gen.
 
 Rafturi sub forma de panza de paianjen