Cum sa cumperi o masa pentru corpurile de iluminat

Cum sa cumperi o masa pentru corpurile de iluminat


    Fie ca mergi in pat cu o carte sau pur si simplu iti place ideea de a avea o lampa de masa perfecta pentru anumite nopti romantice, petrecute in lumina ambientala, este, cu siguranta, ceva ce trebuie sa ai, deoarece va aduce in prim plan frumusetea camerei si va adauga plenitudine acesteia. Cu toate acestea, alegerea mesei pentru lampa este destul de confuza. Cu milioane de varietati in ceea ce priveste aspectul sau, este inerent faptul ca vei trece cu vederea functionalitatea sa. Deci, aici vei gasi un ghid de cumparare a masutei de lampa potrivita in design-ul camerei.

Cum sa cumperi o masa pentru corpurile de iluminat

 

1. Dimensiunea


    Lampa trebuie sa completeze masa pe care sta, decat sa iasa in evidenta ca o ciudatenie. Asta e exact de ce ai nevoie pentru a o alege pe cea care se potriveste perfect si se combina frumos cu dimensiunile spatiului din jur. In cazul in care masa este ingusta si subtire, atunci alege o lampa cu picior, iar daca aceasta este mare si lata, atunci experimenteaza cu lampi tip umcrela.

2. Potriveste interioarele


    Interioarele vor avea deja o anumita tema sau stil, asa ca lampa trebuie sa se potriveasca cu acesta. Daca ai un interior clasic si traditional, apoi atunci mergi pe lemn sau metal, ca si baza. Aspectul modern poate fi realizat utilizand mai multe materiale plastice si rasini. Culoarea si design-ul trebuie sa mearga cu starea de spirit a camerei si cu restul de accesorii.

3. Umbrele


    Asigura-te ca latimea marginii de jos nu este prea extinsa, deoarece aceasta va directiona marea majoritate a luminii doar in partea de jos a mesei ceea ce va defini modelul de distributie a luminii. Incearca sa obtii umbre pe care le poti inlocui pentru a oferi varietate si a se asigure ca acestea sunt realizate din materiale de buna calitate.

4. Lungimea mesei de lampa


    Daca este prea scurta, atunci umarul tau va bloca toate lumina. Pare a fi un detaliu minor, dar daca il ignori o faci pe propriul risc. Daca citesti o carte seara, inainte de culcare, s-ar putea sa vrei sa citesti odihnindu-te pe perna, confortabil, mai degraba decat sa stai la masa, nu-i asa? Daca planul masutei este prea lung, acesta va distribui lumina la o mai distanta mare si ar putea perturba somnulul altcuiva, de aceea ar trebui sa ai lungimea potrivita!

5. Comutatorul si iluminatul cu LED-uri


    Acum ca electronicele s-au dezvoltat, in ziua de azi, poti avea un intrerupator traditional, sub forma de lant, un socket la baza sau chiar o telecomanda daca ti-e lene pana sa si misti bratul. Pentru a fi ecologici, poti inlocui becurile normale cu LED-uri pentru o eficienta mai buna.

    Cumpararea unei mese pentru lampa este atat o chestiune de stil, cat si de substanta. Inainte de a o aduce acasa, verifica voltajul maxim, deoarece nu poti folosi un bec care depaseste valoarea maxima marcata. Urmeaza aceste sfaturi simple si data viitoare cand te duci in oras pentru a cumpara o masa pentru lampa sigur vei petrece noptile cu o mai buna iluminare.