Cum sa mentineti un dus curat

Cum sa mentineti un dus curat


    Dusul zilnic pe care il faci te face curat. Cu toate acestea, locul unde te speli poate ajunge murdar, de asemenea. Lucrurile pe care le atingi, ca accesoriile de baie, sampon si sapun pot constitui un refugiu pentru bacterii. Nu uita de pereti. Peretii dusului pot acumula la fel de multa mizerie ca si podeaua dusului. Pentrue a mentine un dus curat, ia aminte la sfaturile de mai jos.

Cum sa mentineti un dus curat
 
   1. Curata dusul in mod regulat. Marcheaza un program de curatare in calendar, iar daca nu reusesti sa o faci in oricare zi, macar o data pe saptamana, cel putin. Acest lucru ar asigura faptul ca nu se va forma mucegai. In afara de aceasta, este mult mai usor sa cureti mizeria de o saptamana decat cea de o luna.

   2. Sa ai la indemana toate instrumentele de curatare necesare. Ar trebui sa ai manusi, detergent, orice spray de curatat baia sau placile de faianta. Pastreaza aceste instrumente in baie, ascunse sub chiuveta sau intr-o zona de depozitare. Daca acestea sunt amplasate intr-un loc in care le poti vedea, atunci ti-ai aminti mereu sa curati dusul.

Curatarea dusului

   3. Capul de dus poate adaposti multe bacterii. Din cand in cand, lasa sa curga apa fierbinte prin capul dusului. Lasa-l asa timp de 5 minute. O alta optiune este aceea de a imbiba intreg capul de dus in apa cu otet. De asemenea, poti folosi si alcool.

   4. Atunci cand cureti peretii, utilizeaza un spray impotriva mucegaiului. Daca nu doresti sa utilizezi unul, poti intotdeauna sa amesteci apa, otet si amoniac amestecat cu bicarbonat de sodiu. Foloseste manusi si freaca pana elimini toata murdaria.

   5. Atunci cand amplasezi obiectele de toaleta, curata-le cu apa calda, cel putin o data pe saptamana doar pentru a te asigura ca, atunci cand atingi sticlele, ele vor fi curate.

   6. Daca utilizezi perdele de dus, atunci ar fi cel mai bine ca acestea sa aiba o captuseala din material plastic pentru a proteja tesatura. Acest lucru va scadea dispersarea rapida a mucegaiului si, de asemenea, va evita deteriorarea lenjeriei. Perdelele de dus se spala de doua ori pe luna sau le poti inlocui atunci cand petele nu se mai spala.

Perdele de dus

   7. In fiecare zi, inainte de a iesi din dus, ia un servetel si scoate parul din scurgere; ar fi nevoie de doar cateva secunde pentru a face asta si a arunca mizeria in cosul de gunoi.