Conspiratii mondiale

Conspiratii mondiale


    Oamenii din toate timpurile, din toate categoriile sociale adora conspiratiile si chiar daca nu exista, o farama de indoiala tot timpul apare. Conspiratiile ce le vom prezenta in continuare pot fi sau nu adevarate si poate ca nu vom afla raspunsul niciodata, insa merita sa stiti si cealalta parte a posibilului adevar despre fapte ce au trasat cursul istoriei.

Conspiratii mondiale
 

MK-ULTRA


    MK-ULTRA este numele de cod pentru o acoperire a manipularii mintii si un program de cercetare chimica, condus de catre Oficiul Inteligentei Stiintifice. Programul a inceput la inceputul anilor 1950, continuand cel putin pana la sfarsitul anilor 1960, cu ajutorul cetatenilor americani ca subiecte de testare. Proiectul MK-ULTRA a fost adus pentru prima oara in atentia publicului in 1975 de catre Congres si de catre Comisia Rockefeller. Eforturile de investigatie au fost ingreunate de faptul ca directorul CIA Richard Helms a ordonat tuturor ca toate fisierele MK-ULTRA sa fie distruse in 1973. Cu toate ca CIA a insistat ca experimentele de tipul MK-ULTRA au fost abandonate, veteranul CIA Victor Marchetti a precizat in diverse interviuri ca agentia desfasoara, in mod continuu, campanii de dezinformare si ca cercetarea de manipulare a mintii realizata de CIA continua. Intr-un interviu din 1977, Marchetti a numit povestea CIA, cum ca s-a renuntat la orice experiment, o poveste de "acoperire". Teoreticieni conspiratiei cred ca MK-ULTRA a fost in spatele multor asa-numitele negru-OPS: Lawrence Teeter, avocatul lui Sirhan Sirhan, omul condamnat pentru asasinarea lui Robert Kennedy, credea ca Sirhan functiona in conformitate cu tehnicile de control al mintii MK-ULTRA. In plus, Jonestown, locatia in Guyana, unde membrii cultului lui Jim Jones si oamenii templelor s-au sinucis in masa, a fost gandit ca a fi un sit de testare pentru experimentele medicale MK-ULTRA.

 MK-ULTRA este numele de cod pentru o acoperire a manipularii mintii

Operatiunea Northwoods


    O conspiratie autentica este cea care implica planul Sefilor de Stat Major de a lansa o campanie de teroare falsa cubaneza pe pamant american, pentru a convinge publicul Statelor Unite ale Americii sa sprijine invazia impotriva lui Castro. Planul implica bombardamente si deturnari simultane, aruncand in aer avioane americane. Operatiunea a fost anulata de catre presedintele Kennedy, lasand pe multi sa speculeze ca acest lucru a fost legat de asasinarea lui un an mai tarziu. Planul a fost, de asemenea, legat de teoreticieni care cred ca atacurile de la 11 septembrie 2001 au fost un asa-numit "lucru din interior", ca urmare a utilizarii avioanelor.

Operatiunea Northwoods

Elvis Presley si-a falsificat propria moarte


    O credinta persistenta este ca "Regele" nu a murit in 1977. Multi fani sustin ca el este inca in viata, ca s-a ascuns din diferite motive. Aceasta afirmatie se presupune ca este sustinuta de mii de observatii. Principalul motiv ce vine in sprijinul credintei ca Presley si-a falsificat moartea sa este aceea ca, pe mormantul lui, numele de mijloc al sau, Aron, este scris ca Aaron. Dar "Aaron" este, de fapt, numele autentic pentru Presley. Aparent, fie Presley sau parintii sai au incercat sa schimbe numele din "Aron", pentru a-l face mai asemanator cu cel al fratelui geaman a lui Presley nascut mort, Jesse Garon Presley. Doua ziare de tabloid a scris articole care arata ca viata lui Presley continua si dupa moartea sa, in detaliu, inclusiv un picior rupt de la un accident de motocicleta, tot drumul pana la pretinsa lui "moartea reala" la mijlocul anilor 1990.
 

Elvis Presley si-a falsificat propria moarte

 

Diana, printesa de Wales, a fost ucisa


    In ciuda unei ancheta oficiale, care nu a gasit nici o dovada a unui complot al MI6 sau orice alta entitate pentru a-i ucide pe printesa si Dodi Fayed, in 1997, speculatiile febrile continua. Teoria este ca elementele inselatoare din serviciul secret britanic au decis ca relatia Dianei cu Fayed a fost o amenintare la adresa monarhiei si, prin urmare, la adresa statului britanic. S-a pus la cale un complot in care un Fiat Uno de culoare alba care transporta agenti, a fost trimis sa orbeasca si sa dezorienteze soferul, Henri Paul, pe cand acesta accelera in pasajul subteran din Paris, urmarit de fotografi. Mai tarziu, sangele lui Paul a fost schimbat cu un esantion de cineva care a baut mult alcool. Problema cu teoria? Nu exista  dovezi care sa sustina aceasta teorie.
 
 Diana, printesa de Wales, a fost ucisa