Corpuri de iluminat - accente de lumini pentru acasa

Corpuri de iluminat - accente de lumini pentru acasa


Cu totii am fost in camere in care te simti pur si simplu bine. Acestea au o atmosfera palpabila, confortabila, care te face sa vrei sa-ti ridici picioarele si sa ramai mai mult timp. Dincolo de functionalitatea luminii, care este aceea ca avem nevoie sa vedem, sistemul de iluminat din casa are o mare influenta asupra personalitatii unei camere. Nu ai vrea o lumina stralucitoare sa-ti bata deasupra capului la o cina intima sau singura lampa ilumineaza spatiul in care incerci sa realizezi un proiect. Scopul principal al proiectului de iluminat este de a introduce diferite grade de lumina intr-o camera, numite straturi. Daca ai doar surse de lumina directa, aceasta va transforma un spatiu intr-unul intunecat si sumbru. Iar daca luminezi camera in mod uniform, fara nici un contrast, camera va aparea plata si in nici un caz ospitaliera. Cand vorbim de iluminat vorbim despre crearea unui interes si a dramei vizuale, iar aceste straturi de lumina sunt parti ale unui intreg ce creeaza atmosfera finala.

Corpuri de iluminat - accente de lumini pentru acasa
 
Luminile de accent sunt lumini de directie al caror scop principal este acela de a oferi separarea vizuala intr-o camera. Sunt lumini secundare intr-o camera si, ca si o regula, acestea ar trebui sa fie de trei-cinci ori mai luminoase decat sursa de lumina ambientala. Corpurile de iluminat montate pe pereti, cum ar fi felinarele, sunt un bun exemplu de lumini de accent, asa cum sunt si lampile de masa si lampile de podea. De exemplu, un candelabru in sala de mese ofera lumina ambientala, iar unul sau mai multe felinare de perete ar fi lumini de accent.

O alta utilizare a iluminarii de accent este aceea de a prezenta o caracteristica intr-o camera, cum ar fi un tablou sau o colectie. Probabil ai vazut acest lucru in muzeele de arta. Lumina ambientala este, de obicei slaba, ce invoca liniste si pace, iar luminile de accent evidentiaza picturi, pastrand concentrarea asupra artei. Poti face acest lucru in casa ta, de asemenea, si nu trebuie sa etalezi neaparat opere de arta. Daca ai o planta mare, frumoasa pe care doresti sa o evidentiezi, poti pune spoturi pe podea, in spatele ei si sa lasi lumina se plimbe printre frunzele sale, creand umbre si efecte de neegalat. De obicei, un spot sau un proiector este utilizat pentru a accentua un obiect. Becurile incandescente de puteri superioare sunt adesea utilizate in lampi de masa si lumini de perete pentru iluminarea de accent, iar lampile cu halogen sunt utilizate in principal pentru a pune un obiect in centrul atentiei.