Design interior pentru acasa

Design interior pentru acasa


Forma si functia in decorarea casei sunt la fel de importante. Fiecare camera ar trebui sa reflecte personalitatea si pasiunile fiecaruia, in timp ce adaposteste modul in care tu si familia ta traiti, munciti si va relaxati. O camera care arata ideal, dar nu se ridica la cerintele tale, apar in cele din urma ca fiind incoerente sau, mai rau, neprietenoase.

Design interior pentru acasa
 
Egalitatea trebuie sa fie reportata pentru fiecare camera. Daca baia este frecventata de intreaga familie, este mai important decat oricand sa o planifici cu atentie. Odata cu alegerea materialelor corespunzatoare, vei dori mai multe spatii de depozitare pentru prosoape si provizii.

O pereche de chiuvete, o cada, un dus separat si o toaleta sechestrata in compartimentul sau propriu, va face spatiul utilizabil pentru doua persoane, in diminetile ocupate.

Dormitoarele ar trebui sa fie sanctuare. Un apartament matrimonial cu o baie este simbolul luxului. Dar orice dormitor se ridica la noi nivele de confort, avand in vedere facilitatile corespunzatoare. Mobilierul de odihna, cel de iluminat pentru citire, o fereastra cu vedere catre copaci si cer? Ce te va multumi cel mai mult?
 
Design interior in dormitor

Desigur, uneori trebuie sa ne planuim camere multi-functionale. Nu ai sufragerie? Un set de mese stabilite pe o parte a camerei de zi ofera un spatiu de luat masa instantaneu. Cand oaspetii pleaca, masa se transforma intr-o banca. Aranjeaza scaunele pe partea opusa. Gandeste-te la amenajarea unui birou pentru acasa cu o canapea extensibila pentru cazarea oaspetilor.

Pentru a utiliza un spatiu mic, selecteaza o combinatie de masa de colt si un birou, impreuna cu rafturi suspendate. Scaunul de birou cu tapiterie personalizata trebuie sa se potriveasca cu canapeaua.

Odata ce ati verificat modul in care o camera ar trebui sa functioneze, concentreaza-te asupra modului in care doresti sa o simti si ce fel de starea de spirit doresti sa creezi. Gesturile mici, cum ar fi perne suplimentare sau o lumanare parfumata aduc ambianta instantanee. Interioarele cele mai eficiente dezvolta personalitati bazandu-se pe iluminat, tesaturi, mobilier si culori.

Daca esti tipul persoana matinala, plina de viata, culorile vii sunt pentru tine. Introvertitii ar putea prefera spatiile confortabile cu nuante mai putin vibrante. In general (nimic nu sta scris in piatra), bucatarii, camere de familie, dormitoare pentru copii si baile tind sa fie colorate in nuante deschise. Sufrageriile formale, incaperile in care se serveste masa, precum si camerele de studii inclina spre culori estompate si modele linistite in numar limitat.

Esti in cautarea unei persoane speciale, un element unic sau o anumita culoare? Investigheaza brosurile de vopsele si de tesaturi, reviste si carti de decorare, cataloage de mobilier, precum si site-uri Web ale fabricantilor de produse.

Uita-te la case aratate de designeri si chiar case din orasul tau, pentru inspiratie. Decoratorii au cunoscut faptul ca atractia unei camere intregi poate fi, de multe ori, ceva la fel de simplu ca o floare de vara. Acum, ca ai un plan general de design in minte, e timpul sa examinezi spatiul pe care intentionezi sa-l decorezi.