Cum se vopsesc obloanele

Cum se vopsesc obloanele


Cel mai bun mod de a vopsi obloanele, atat in interior, cat si in exterior, este acela de a le spreia, folosind vopsea din cutie sau un pulverizator fara aer. Dar, pentru ca acest lucru nu este intotdeauna posibil, poti obtine un finisaj de calitate pe obloanele vechi, folosind o perie.

Cum se vopsesc obloanele
 
Da obloanele jos si razuieste-le, smirgheluieste si curata-le dupa cum este necesar. Apoi, daca poti sa le suspenzi de o grinda a plafonului deschis - in garaj, de exemplu - poti vopsi ambele parti in acelasi timp. In caz contrar, amplaseaza obloanele drept sau pun-le pe podea pentru a vopsi pe rand, fata si spatele obloanelor.

Pastreaza peria pe partea uscata. O perie excesiv de umeda va conduce la scurgeri si prelingeri ale vopselei, daca deschizaturile sunt reglabile. Vopseste partea dinspre fereastra prima.

Vopsirea obloanelor din lemn

Pe obloanele reglabile, amplaseaza un bat de chibrit din lemn sau o pana de lemn mica intre tija de reglare si una sau doua dintre capsele sale pentru a pastra tijele departe de fante.

Vopseste lamelele oblonului primele cu o perie de 1,3 sau 2,5 cm. Apoi, vopseste rama cu o perie de 5,2 cm. Lasa marginile obloanelor la sfarsit, pentru a putea intoarce oblonul d epe o parte pe alta, in mod  periodic, pentru a verifica daca functioneaza. Daca gasesti orice, netezeste-le cu o perie aproape-uscata inainte de fi asezate la locul lor. Cand partea din fata este uscata, vopseste in spate.