Instrumente pentru intretinerea piscinei

Instrumente pentru intretinerea piscinei


Piscinele rezidentiale trebuie sa fie curatate in mod regulat pentru a evita deteriorarea permanenta a sistemului de filtrare care circula apa curata a piscinei. Avand pompe electrice eficiente si alte elemente, ce alcatuiesc un set complet de instrumente de intretinere pentru o piscina, toate acestea pot reduce semnificativ costurile de reparatie pe termen lung. In cazul in care instrumentele de intretinere sunt folosite cu regularitate, o piscina poate rezista mai multi ani fara sa fie reconstruita.

Instrumente pentru intretinerea piscinei
 

Separator/Cosul de pompare pentru pisicine


Deoarece piscinele in aer liber sunt expuse la elemente meteorologice in decursul lunilor de vara, in timp ce piscina ramane descoperita, proprietarul piscinei trebuie sa utilizeze un separator si pompa pentru a extrage toate resturile ce tind sa se acumuleze intr-o piscina pe o perioada scurta de timp. Portiunea separatorului a acestor instrumente de intretinere a piscinei este situata in apropierea piscinei, in zona principala de filtrare a apei si actioneaza ca o retea mica, de capturare aresturilor inainte ca acestea sa intre in filtru. Cosul de pompare care se anexeaza la separator acumuleaza mizeria si apoi poate fi usor de golit atunci cand acesta se umple.
      

Produse chimice de curatare piscine


Cu scopul de a ucide diferite forme de bacterii si alge, care se pot forma in timp, intr-o piscina, este necesar sa se utilizeze produse chimice de curatat piscina, ca un instrument important de intretinere a piscinei. Aceste tipuri de produse chimice de curatare vin sub forma de granule, precum si sub forma de comprimate. Aceste produse vor functiona atata timp cat proprietarul piscinei le va folosi zilnic sau saptamanal, in functie de cat de des este folosita piscina. Cel mai bun moment pentru a utiliza aceste produse chimice de curatare este pe timp de noapte, deoarece evaporarea nu mai este atat de pronuntata, permitand chimicalelor sa distruga bacteriile, la o rata mai mare.
     

Pompa de vid pentru piscina


Desi este posibil sa se pastreze o piscina destul de curata prin utilizarea substantelor chimice si cosurilor separatoare in mod regulat, ramane o idee buna sa se curate bine piscina o data pe luna folosind o pompa de vid puternica. Conceputa pentru a elimina frunzele de copac de dimensiuni medii si mari, precum si alte resturi de pe pardoseala piscinei, o pompa de vid buna dispune de un pol telescopic si modul de fixare a furtunului, pe care utilizatorul il poate scufunda, in partea mai joasa a piscinei pentru a curata frunzele din zonele cele mai adanci ale piscinei.
      

Perii de frecat piscina


Creata special pentru a elimina depunerile de bacteriile de pe peretii si pardoseala piscinei, periile de frecat piscina, avand o dimensiune medie in jur de 1 metru in lungimea sa totala, contine un maner mare la un capat si o perie exfolianta foarte durabila, de 13 cm la celalalt capat. Utilizatorul va scurge apoi piscina la un nivel suficient de scazut pentru a putea freca peretii si pardoseala piscinei complet. Produsele de curatat ar trebui, de asemenea, sa fie introduse in zonele mai murdare, inainte ca frecarea sa inceapa, astfel incat murdaria formata sa poata fi curatata mai usor.