Inventii traznite

Inventii traznite

 

Costum ce se auto-parfumeaza

Costum ce se auto-parfumeaza


    Hyuk-ho kwon al companiei Kolon din Seul, Coreea, a inventat acest costum. Costumul este fabricat dintr-o tesatura umezita intr-un produs chimic ce contine micro-capsule parfumate, care se sparg si elibereaza mirosul atunci cand cel ce poarta costumul se misca - sau atunci cand este impins in invalmaseala dintr-un tren sau autobuz aglomerat.
 

Masina de spalat caini si pisici

 

Inventii traznite - Masina de spalat caini si pisici

    Co-inventatorii din Lavakan, Eduardo Segura si Andrés Diaz, au decis in 1998 ca pisicile si cainii lor merita acelasi tratament pe care oamenii il primesc de la un dus cu masaj. Masina de spalat automata a animalelor de companie este mai sigura si mai putin stresanta pentru animale decat spalarea lor manuala. Aceasta masina sapuneaza, clateste si usuca cainii si pisicile, in mai putin de jumatate de ora. Masina de spalat dispune de o serie de duze conice care spala si maseaza animalele din orice directie, in timp ce murdaria este filtrata printr-un furtun in partea de jos. Operatorii utilizeaza panoul touch pad pentru a alege cel mai bun ciclu de spalare pentru animale, in functie de dimensiunile si de nevoile dermatologice ale acestuia. Sapunurile bazate pe pesticide, de exemplu, necesita o perioada de asteptare mai mare pentru a omora puricii si capusele de pe animale.

Software-ul care detecteaza pisicile ce merg pe tastatura

 
 Software-ul care detecteaza pisicile ce merg pe tastatura
 
    Chris Niswander (Tucson, Arizona) a inventat PawSense. Atunci cand pisicile merg sau se urca pe tastatura, pot introduce comenzi aleatorii si date, ce dauneaza fisierelor si pot chiar sa avarieze computerul. Acest lucru se poate intampla fie ca esti aproape de computer sau departe. PawSense este un program utilitar care te ajuta sa-ti protejezi computerul de pisici. Acesta detecteaza si blocheaza rapid tastarea, si, de asemenea, ajuta la dresarea pisicii tale sa stea departe de tastatura calculatorului.

Alarma anti-furt a automobilului care consta dintr-un circuit de detectie si un dispozitiv de aruncare de flacari


    Charl Fourie si Michelle Wong (Johannesburg, Africa de Sud) au inventat o alarma anti-efractie pentru automobil care consta dintr-un circuit de detectie si un aruncator de flacari, pentru a oferi un factor de descurajare a hotilor de masini. Cu o rata de crestere a criminalitatii, furtul de masini a devenit un motiv serios de ingrijorare in Africa de Sud. Modificarile masinii Blaster functioneaza aruncator de flacari de gaz petrolier lichefiat; atunci cand are loc jaful, soferul apasa pe pedala de langa acceleratie, iar flacarile vor iesi din ambele laterale ale portierelor din fata, "neutralizand"  agresorul. Inventatorul sustine ca este putin probabil sa omori hotul, dar ar fi "cu siguranta orb". In Africa de Sud este legal sa se utilizeze forta letala in legitima aparare.