Avantajele si dezavantajele mochetei

Avantajele si dezavantajele mochetei


    Mocheta a fost considerata intr-o perioada ca fiind la inaltime atat din punct de vedere practic cat si al modei, combinand aspectul unui covor cu utilitatea si flexibilitatea necesare amenajarii realizata chiar de proprietar. In comparatie cu covorul, mocheta vine intr-o varietate de marimi si stiluri si sunt potrivite pentru acoperirea zonelor de podea mai complicate sau pentru inlocuirea covorului, rapid si usor. Peste omologii lor traditionali, mocheta poate fi montata de oricine. Ca atare, mochetele au demonstrat ca pot fi practice si populare, de cateva decenii, ca raspuns rapid la acoperirea podelelor cu stil.

    Avantajele si dezavantajele mochetei
   Unul dintre cele mai evidente avantaje ale mochetei este acela ca nu are nevoie de montaj profesional. Amenajarea unui covor traditional este un proces dificil si necesita dexteritate. Mai mult decat atat, mocheta este mult mai ieftina in comparatie cu un covor.

Mocheta

    Un alt avantaj al mochetei este ca, din cauza dimensiunii si versatilitatii lor, acestea se potrivesc cu usurinta in cele mai complexe camere, deoarece mocheta poate fi usor de taiat pentru a se potrivi in orice colt al camerei, iar procesul este mult mai usor si nu va mai da dureri de cap.

Mocheta in locul covorului

    Un dezavantaj al mochetei este acela ca nu apare intotdeauna ca un tot unitar in zonele in care a fost nevoie sa se taie. Prin urmare, ar putea sa nu fie potrivita pentru utilizarea ei in sufragerie sau in birourile in care exista program cu publicul. In mod similar, odata cu trecerea timpului, mocheta se desira la margini, ceea ce creaza un aspect neplacut. Totusi, de multe cumparatorii constata ca mocheta are mai multe aspecte pozitive (inclusiv pretul), de aceea unii spun ca este o optiune mai favorabila decat metoda traditionala de acoperire a podelei si anume covorul.

Mocheta pentru sufragerie

    Mochetele nu vor iesi din trenduri, cu toate ca au fost inlocuite, intr-o anume masura cu pardoseala laminata. Desigur, acest lucru nu ne distrage de la faptul ca montarea mochetei este mult mai usoara decat montarea unui covor mare, in special in camerele cu forme ciudate, precum si faptul ca mochetele sunt mult mai ieftine de covoarele. Daca esti in cautare de inspiratie pentru urmatorul proiect de amenajare care include si mocheta, ia in considerare argumente pro si contra inainte de cumpararea propriu-zisa.