Labirinturi sub marile orase ale lumii

Labirinturi sub marile orase ale lumii

 

Labirinturi sub marile orase ale lumii

    Ce motiveaza omenirea sa sape adanc in scoarta terestra? De la Londra la Paris, Moscova la America sunt sapate tuneluri si labirinturi ce au fost construite pentru aparare impotriva atacurilor, insa multe au fost abandonate, in timp ce altele inca prospera.
 

Paris, Franta


Catacombe sub Paris  Tuneluri in Paris
    Aici exista retele extensive de catacombe, cariere si alte tunele ce trec prin capitala Frantei. Unele din aceste poze au fost realizate de catre comandatul Politiei pariziene, datand din secolul al XVIII-lea, atunci cand bolile au condus orasul spre ingroparea oaselor in aceste cariere neutilizabile decat sa riste sa se mai infecteze si restul populatiei.  

Moscova, Rusia


Moscova este strabatuta de numeroase tunele  Tunele folosite pentru adapost
 
 Tunele sub Moscova - Rusia   Tunele ascunse ce strabat Moscova

     La fel ca si in subteranele Parisului si capitala Rusiei, Moscova este strabatuta de numeroase tunele folosite pentru siguranta in caz de pericol si de ce nu, acestea puteau fi folosite si de spioni.

Londra, Anglia


Cimitirul West Norwood    Catacombele de sub capela

    Cimitirul West Norwood detine o colectie impresionanta de monumente istorice. Si mai fascinante, totusi, sunt catacombele ce se afla sub capela. Dupa cum se vede, aici exista o intreaga colectie de sicrie de diferite marimi. Majoritatea sicrielor din mahon au supravietuit testului timpului, in timp ce sicriele din lemn de pin nu au avut aceeasi soarta. Totusi, aceasta catacomba gazduieste o colectie frumoasa.

Ozarks, Midwest - Missouri


Muntii Ozark, Missouri - se afla un sir de caverne si mine  Muntii Ozarks, Missouri - s-a descoperit radiul

    In muntii Ozark se afla un sir de caverne si mine ce dateaza de generatii. Sunt celebre ca fiind locul in care s-a descoperit radiul la scurt timp dupa ce elementele radioactive au inceput sa fie cunoscute in Europa. Exploratori ai locului mai recenti au dat dovada de multa dedicare, aducand cu ei o pluta pe care o foloseau in caz de inundatii.