Infrastructura lumii aflata la limite

Infrastructura lumii aflata la limite


    Toti uram traficul, dar cum ar fi daca am incerca sa traversam o strada cu 8 curbe periculoase, 12 stradute intr-o singura intersectie sau sa parcam masina pe o strada inclinata la 38 de garde? In cele ce urmeaza, va vom prezenta cele mai lungi, mai abrupte, cele mai derutante si mai incovoiate strazi din lume.  

Infrastructura lumii aflata la limite
 

Cea mai spatioasa strada din lume

 

Cea mai spatioasa strada din lume

    Buenos Aires, Argentina, detine cel mai larg si spatios bulevard din lume. La peste 91 de m latime, a trece strada inseamna, deseori, sa pierzi cateva minute bune, intersectiile fiind prevazute cu semafoare. Sub viteza normala de mers, pietonii vor astepta de la doua pana la trei ori culoarea verde a semaforului pentru a traversa cele 12 benzi de trafic.

Cea mai ingusta strada din lume

 

 Cea mai ingusta strada din lume

     Exeter, Anglia este orasul celei mai inguste strazi din lume. Strada Parlamentului (Parliament Street) are o lungime de 50 m si leaga strada High cu straduta Waterbeer Lane si dateaza inca din secolul al XIV-lea. A fost numita, in mod formal, strada Mica (Small Lane) si a fost redenumita cand parlamentul a fost luat in batjocura de catre consiliul local pentru ca a legiferat Reforma Politelor in 1832. Strada are aproximativ 14 metri in lungime si ingusta cu mai putin de 7 metri.

Cea mai veche strada pavata din lume

 

 Cea mai veche strada pavata din lume
    Giza, Egipt are cea mai veche strada pavata din lume. Construita cu 4600 de ani in urma, aceasta ruta leaga o mina antica de bazalt de un lac invecinat fluviului Nil. Bazaltul transportat din mina era folosit in constructiile maretelor piramide din Giza. Egiptenii antici au anticipat ca piramidele vor dainui pe veci, insa ar fi surprinsi sa afle ca acest drum inca exista.

Cea mai lunga strada din lume


Cea mai lunga strada din lume

    Toronto, Canada poate revendica o parte a strazii Yonge, cea mai lunga strada din lume. Canadienii au fost preocupati cu amenajarea unei rute pentru acces militar in cazul in care intrau in conflict cu Statele Unite. Constructia ei a inceput la sfarsitul anului 1700 si a fost executata, partial, de catre ferimieri locali si de catre ocnasi. Astazi, strada reprezinta un centru de activitate in Toronto.
 
 In prezent strada Yonge, Toronto - Cea mai lunga strada din lume