Insule misterioase si prospere de pe Glob

Insule misterioase si prospere de pe Glob


     Stiati ca unul la fiecare zece persoane din lume traieste pe o insula? Din paradis pana la ultimul refugiu al piratilor, fiecare dintre aceste insule  a setat cel putin un record mondial, iar unele au povesti ce sunt intr-adevar mai ciudate ca si fictiunea. De la cele mai mari pana la cele mai izolate, misterioase, mortale si cele mai putin populate, iata cateva dintre cele mai fascinante insule din lume.

Insule misterioase si prospere de pe Glob
 

Stanca Bishop


    Stanca Bishop detine recordul mondial, inregistrat in Guinness Book, a celei mai mici insule din lume. Un far, construit in anul 1858, este singurul lucru ce sta pe aceasta insula mica a coastei Marii Britanii. Primul far inaltat pe aceasta insula a fost daramat de ape inainte de a fi terminata constructia. Cel de-al doilea far, care rezista si astazi, a reusit sa supravietuiasca vantului si curentilor puternici mai bine de un secol. In timpuri stravechi, criminalii incarcerati erau lasati cu un colt de paine si apa, sa moara pe aceasta insula.

Stanca Bishop

Insula Nauru


    Nauru este cea mai mica tara-insula independenta, din lume. Aceasta insula din Oceanul Pacific are doar 21 de km patrati, si este cea de-a treia cea mai mica tara dupa Monaco si Vatican. Odata cu epuizarea rezervelor sale naturale de fosfat, aceasta insula a devenit paradis fiscal pentru spalare de bani, de aceea a fost nevoita sa ceara ajutorul Australiei. De atunci, insula a devenit un sanctuar al celor ce cauta azil.

Insula Nauru

Dubai


Cea mai prospera insula din lume - Dubai
Insule artificiale in Dubai
    Dubai este casa unor insule faimoase realizate de om, de departea cea mai mare insula din lume. Toti oamenii de pe acest glob au auzit si au ramas uimiti de proiectele marete ce se desfasoara aici. Aceste insule, luand diferite forme, de la insula palmier pana la construirea intregii lumi. Dubai este constienta de faptul ca petrolul, sursa ei de bogatie, nu va dura pentru mult timp, de aceea investitiile in astfel de insule si o industrie turistica ce prospera, vor face ca Dubai sa treaca peste problema imputinarii rezervei de petrol.  
 
 Insula sub forma de palmier din Dubai