Monumente antice

Monumente antice


    In lume, in locuri cat se poate de diverse, asa cum sunt Homestead, Florida si Yonaguni, Japonia, se afla monumentele si ruinele ale caror origini sunt invelite in mister. Nimeni nu stie exact de ce Stonehenge a fost construit, cum de un set de ruine construite manual au ajuns in adancurile oceanului sau cei care au primit instructiuni post-apocaliptice pe un set de sculpturi uriase din granit, pentru reconstruirea societatii pe un deal izolat din Georgia.

Monumente antice
 

Marile ruine din Zimbabwe


    Putini oameni stiu ca tara africana Zimbabwe a fost de fapt, numita dupa ruinele din piatra care se afla peste tot in tara. Marile ruine Zimbabwe sunt unele dintre cele mai vechi si mai mari structuri situate in Africa de Sud, iar in varful acestora se aflau mai mult de 18.000 de locuitori. Ruinele  Zimbabwe au peste 1800 de acri si au fost construite, incepand din din secolul al 11-lea fara a se utiliza mortar. Nimeni nu stie sigur de ce sit-ul a fost abandonat.

Marile ruine din Zimbabwe

Ruinele din Peru


    Desi nu atat de celebra, ruinele Chavín de Huantar din Peru sunt, de asemenea, o mostenire fascinanta a lumii ce contine ruine si artefacte construite initial de Chavín, o pre-cultura Incasa, in jurul anului 900 i.Hr.. Sit-ul a servit ca loc pentru adunarea de oameni din zona. Nu este clar de ce a disparut cultura Chavín, desi unii cred ca ruinele Chavín de Huantar ofera indicii in ceea ce priveste motivul pentru care unele civilizatii dispar. Cele mai multe teorii cu privire la centrul Chavín se refera la conditii de mediu grele, inclusiv cutremure, in timp ce altele implica razboaiele cu alte civilizatii, in aceeasi regiune.

Ruinele din Peru

Castlul Coral, monument dedicat iubirii pierdute


    Cum a putut un barbat inalt de 1,52 sa construiasca o gradina de piatra, folosind piese de corali, care cantaresc cateva tone fiecare? Castelul Coral, in Homestead, Florida, a fost monumentul imigrantului leton Ed. Leedskalnin pentru o dragoste pierduta. El a inceput constructia cladirii in 1923 dupa ce a fost lasat de logodnica sa in Letonia, la doar cateva zile inainte de nunta lor si si-a dedicat toata viata pentru finalizarea acestuia. Construirea monumentului a continuat chiar si dupa moartea sa in 1951. Expertii sunt derutati cu privire la modul in care Leedskalnin, care a avut doar patru clase, ar fi putut construi Castelul Coral. Un inginer sustine ca pana si Albert Einstein nu s-ar fi putut descurca.
 
 Castlul Coral, monument dedicat iubirii pierdute