Orasele de sub apa

Orasele de sub apa


    O bogatie a istoriei umane zace cufundata in orasele antice de pe fundul lacurilor, marilor si oceanelor din lumea intreaga. Unele dintre acestea au fost trimise in adancuri de cutremure, tsunami sau alte dezastre cu mii de ani in urma. Multe dintre acestea au fost recent descoperite, din greseala sau prin inovatii tehnologice si au facut ca pana si oamenii de stiinta sa se intrebe in legatura cu istoria civilizatiei umane.

Orasele de sub apa
 

Alexandria - Egipt

 
Departe de tarmul Alexandriei, orasul lui Alexandru cel Mare, se afla ceea ce se cred a fi ruinele camerei regale a Cleopatrei. Se crede ca seismele de acum 1500 de ani in urma au fost cele care au trimis aceste ruine in mare, impreuna cu artefacte, statui si alte parti ale palatului Cleopatrei. Orasul Alexandria chiar planuieste sa ofere turistilor dreptul de a vizita ruinele.

Alexandria - Egipt

Golful din Cambay -  India

 
In urma cu cativa ani s-au descoperit ramasitele unui oras mare, vechi de 9.500 de ani. Aceste ruine au o arhitectura intacta, gasindu-se chiar si ramasite umane. Mai mult decat atat, aceasta descoperire este cea mai mare realizata in aceasta zona de aproape 5.000 de ani, fortand istoricii sa reevalueze modul de intelegere al istoriei civilizatiei din aceea regiune. Descoperirea a fost denumita Dwarka sau "Orasul Aurit", dupa numele unui oras gasit sub ape ce ii apartinea zeitei hinduse Krishna.

Golful din Cambay -  India

Kwan Phayao - Tailanda

 
Un templu tailandez, vechi de 500 de ani a fost descoperit pe fundul lacului Phayao. Ceea ce face din acest caz sa fie ciudat, a fost faptul ca lacul a fost construit in urma cu 70 de ani, ceea ce a dus la discutii recente in ceea ce priveste restaurarea templului, cu costuri ce urca pana la bilioane de dolari. Totusi, ruinele servesc drept habitat pentru pestii pentru care s-au dus discutii sa ramana neatinsi.
 
Kwan Phayao - Tailanda

Havana - Cuba

 
O echipa de oameni de stiinta continua sa exploreze ruinele megalitice gasite in Canalul Yucatan langa Cuba. Acestia au gasit dovezi a unui mediu urban extensiv intinzandu-se de-a lungul coastei oceanului. Unii cred ca civilizatia care a trait in aceste locuri aveau cunostinte de cultura americana. Pana acum, exista doar modelele realizate pe calculator ale acestui oras subacvatic misterios.
 
 Havana - Cuba