Pardoseli decorative

Pardoseli decorative


Transforma pardoselile intr-un spatiu de locuit creativ, daca beneficiezi de pardoseli din lemn, vinil sau pardoseli din beton. In primul rand, spala, smirgheluieste si aplica amorsa peste pardoselile din lemn. Daca ai pardoseli din vinil, faianta sau beton, pardoseala se spala. Apoi, exploreaza diferite culori, modele, borduri, motive si dungi de vopsea pentru podeaua ta. Este nevoie de timp, vopsea, banda si efort, dar produsul finit va rezista ani de zile si va lumina casa ta. Uita-te prin revistele de design, concepe niste schite si vino cu modele in culorile tale preferate, inainte de a te decide cum sa iti decorezi pardoseala.

Pardoseli vopsite
 
Dificultate: moderat

Materiale necesare:
 • vopsea sau banda adeziva.
 • foarfece
 • diverse stiluri, culori si tipuri de vopsea, inclusiv vopsea pentru pardosea, vopsea cu efect metalic si email
 • sablon
 • tamplate-uri
 • stampile
 • creion/stilou
 • pensule multiple
 • role vopsea (mari si mici)
Instructiuni:

Pasul 1:

Creaza un desen, masurand prima data pardoseala pe care planuiesti sa decorezi si cumpara foi mari de hartie milimetrica. Deseneaza conturul pe hartia milimetrica cu scopul de a crea un sablon. Fa acest lucru numai daca planuiesti sa decorezi pardoseala cu un model anume. Dupa ce desenezi tiparul pe hartia milimetrica, schiteaza design-ul dorit sau modelul pe hartie. Transpune-l direct in pardoseala si taia-o sau vopseste-o pentru dimensionarea corecta. Fi extrem de atent in timp ce faci acest lucru, deoarece cel mai bun produs provine din masuratori corecte, rabdare si detaliile precise.

Pasul 2:
      
Alege cat mai multe nuante de vopsea cu care ti-ar placea sa vopsesti pardoselile. Podelele vopsite sunt usor de curatat si pot fi revopsite, deci nu trebuie sa te limitezi la o singura culoare. Aplica banda de mascare sau de vopsea in jurul podelelor, astfel vopseaua nu va atinge partea de jos a peretelui. Porneste dintr-un colt al camerei, mai indepartat de usa, astfel incat la terminararea aplicarii tu vei putea iesi din camera. Incearca diferite modele de culoare, de la dungi retro, cu albastru pal, bej si culoarea mandarinei sau incearca un efect simplu de tabla de sah, in doua tonuri, pentru a da sentimentul de gresie. Sau incearca un aspect antic si foloseste pensula usor peste lemn, astfel incat culoare este evidenta, dar nu acopera complet lemnul de culoare inchisa. Vopseaua pe lemn se poate usca peste noapte sau peste doua nopti, in functie de grosimea stratului de vopsea aplicat.
 
Pardoseli decorative

Pasul 3:
       
Utilizeaza metoda de vopsire si cea de stampilare pentru a crea un model in jurul camerei sau in anumite colturi, posibil, chiar urcand pe pereti. Alege culori diferite de vopsea si marcheaza design-ul cu atentie pe podea. Incearca o bordura geometrica simpla sau un model elegant, vopsit detaliat in colt, cum ar fi flori si vita de vie in culori indraznete. Dupa marcarea design-ului, lucreaza cu o pensula sau cu role mici. Vopselele latex functioneaza bine pentru ca este usor sa razuiesti daca ai facut o greseala. Lasa sa se usuce peste noapte.

Modele pentru pardoseli

Pasul 4:
       
Inseala ochiul cu un efect decorativ pentru a face vizitatorii sa creada ca podelele tale din lemn sunt imbracate cu covoare. Creaza covoare false, vopsite pe pardoselile de lemn din holuri, pe scari sau in fata unui semineu. Alege desene geometrice simple, de la design-uri franceza la cele indiene din America sau poti chiar sa te uiti dupa covoare scumpe pe care doresti sa le cumperi si vopsea-le pe podea. Pentru un aspect autentic, vopseste ciucuri la ambele capete.

Pasul 5:

Foloseste un produs specializat creat recent de catre producatori pentru a vopsi placile de vinil si podelele din foi de vinil. Cel mai bine este sa se foloseasca aceasta pentru a crea noi modele deasupra placilor de vinil. Pregateste podeaua in conformitate cu instructiunile producatorului de produs, apoi aplica vopseaua pe vinil. Vopseaua de pe podea de vinil va avea nevoie de o noapte sau doua pentru a se usca.

Pasul 6:

Transforma betonul neinspirat intr-unul inspirat, prin crearea unui finisaj neted cu vopsea lucioasa. Asigura-te ca pardoseala din beton, mai ales daca este o podea de garaj sau daca ai rupt covorul, nu contine resturi si praf. Culorile sunt limitate, dar orice este mai bine decat cimentul, daca nu doresti sa amplasezi un covor nou. De asemenea, pigmentii coloranti de beton sunt acum disponibili pe piata. Betonul vopsit va avea nevoie de cel putin o noapte la uscat.

Sfaturi & Avertismente

 • Daca vrei sa vopsesti linii drepte, utilizeaza banda adeziva de mascare, apoi indeparteaza banda atunci cand vopseaua este uscata, rezultand intr-o linie perfect dreapta. Incearca diferite tipuri de vopsea de la vopsele metalice la latex la nuante stralucitoare. Rasfoieste prin reviste de design dupa idei inspiratoare si scheme de culori. Cerceteaza diferite stiluri de pensule, daca doresti sa produci un efect creativ cu perii pensulei, in timp ce vopsesti.
 • Fii intotdeauna precaut atunci cand lucrezi cu vopsele toxice, cu diluant de vopsea sau alte produse toxice. Asigura-te ca vopseaua de pe pardosea este complet uscata inainte de a inlocui mobilierul si de a intra in camera.