Sculpturi realizate de planeta Pamant

Sculpturi realizate de planeta Pamant

 
Sculpturi realizate de planeta Pamant
 
    Oare minunile nu vor inceta niciodata? Probabil ca nu, Pamantul a avut 5 miliarde de ani pentru a se sculpta el insusi in splendori spectaculoase si cu siguranta, opera nu este terminata. Pentru moment insa, haideti sa facem o mica excursie prin cele 7 continente ale lumii pentru a gasi cele mai minunate opere de arta naturala ale planetei noastre.
 

Poarta catre iad, Námaskarð, Islanda


Poarta catre iad, Námaskarð, Islanda

    Acesta poate fi numita poarta spre iad, dar Námaskarð este pur si simplu ceresc pentru cei ce cauta peisaje nepamantene, in timp ce inca sunt pe Pamant.

Islanda este una dintre tarile cu cea mai mare activitate vulcanica din lume

    Islanda este una dintre tarile cu cea mai mare activitate vulcanica din lume, ceea ce pare ironic avand in vedere numele sau geros. Unul dintre cele mai puternice si ample evenimente vulcanice din istoria moderna, eruptia din 1783 a sistemului vulcanic Laki, a provocat moartea prin foamete a 25 la suta din populatia Islandei si a pierderii celor mai multe dintre vietuitoarele de pe insula. Lucrurile sunt mai calme in zilele noastre, asa ca ne putem bucura de minunile Islandei!

Pestera flautului, Guilin, China


Pestera din China luminata artificial

    Sistemul de pesteri subterane magnifice, numit in mod traditional Pestera Reed Flute si cunoscut astazi ca Palatul Artei Naturale, se afla sub orasul Guilin, din China, avand o lungime de peste 240 metri. Primele vizite in pestera, inregistrate, au avut loc cu peste 1.000 de ani in urma, in timpul dinastiei Tang a Chinei. Iluminarea artificiala este utilizata pentru a spori farmecul formatiunilor uimitoare din roca, ce se afla in pestera. Pestera a fost oficial deschisa pentru vizitatori din 1962.

Pestera flautului, Guilin, China

    Una dintre cele mai mari parti a sistemului de pesteri este Crystal Palace a Regelui Dragon, care poate stoca pana la 1000 de persoane si a fost folosit ca si adapost pentru raidurile aeriane din timpul celui de al doilea razboi mondial. Grota este formata din stalagmite solitare care seamana cu o fiinta umana - se spune ca un poet ce se afla in vizita a incercat sa scrie despre frumusetea ce o vedea, dar ia luat atat de mult sa gaseasca cuvintele potrivite, incat el s-a transformat in piatra.

Marmura diavolului, teritoriul de nord, Australia


Marmura diavolului, teritoriul de nord, Australia

    Cunoscut sub numele de Karlu Karlu de aborigenii din Australia, fiind unul dintre locurile lor cele mai sacre, Marmura diavolului este reprezentata de blocuri imense de granit, vechi de 1.7 miliarde ani, rotunjite de secole nenumarate, de intemperii. Vantul, apa, temperatura si lumina soarelui au conspirat sa erodeze acest loc si, cateodata, au divizat parti ovoidale masive, ce stau, in mod individual sau in grupuri, intr-o vale pustie.

 Cunoscut sub numele de Karlu Karlu de aborigenii din Australia

    Dupa cum se poate observa din imagine, unele dintre marmurele diavolului sunt de o dimensiune uimitoare, ce ofera un indiciu cu privire la proportiile Satanei, insusi!

Stanci enorme in Australia

Turnurile de gheata ale Muntelui Erebus, Antarctica


Turnurile de gheata ale Muntelui Erebus, Antarctica

    Sute de turnuri de gheata impanzesc flancuri de 3810 metri ridicate in Muntii Erebus. Vulcanul activ in mod constant este, probabil, singurul loc din Antarctica unde focul si gheata se intalnesc, se amesteca si creaza ceva unic. Turnurile pot fi inalte de 20 metri si arata aproape vii in timp ce emana fanioane de aburi in cerul polar sudic. Anumiti aburi vulcanici ingheata in partea interioara a turnurilor, extinzandu-le.

Vulcan activ in Muntii Erebus, Antarctica

    Daca turnurile de gheata din Antarctica arata ca si cum nu ar face parte din lumea noastra, nu e nici un accident - structuri similare pot exista pe Marte si satelitii lui Jupiter, Saturn si Neptun. Desigur, aceste turnuri de gheata interplanetare nu au pinguini.