Materiale de constructii noi: Casa din canepa

Materiale de constructii noi: Casa din canepa

 

Casa din canepa

Ascunse intre zidurile acestei case sunt gramezi de canepa. Aceasta este promovata ca un material durabil, cu multe utilizari ecologice, dar rareori gandit ca si un material de constructie. Cu toate acestea, pentru aceasta casa, a fost nevoie de ceva special pentru constructia sa: designer-ul a creat-o pentru fiica sa, care are sensibilitati extreme la chimicale, de aceea nu a putut folosi materiale de constructii obisnuite. Necesitatea, asa cum se spune, este mama (sau tatal) inventiei.
Combinata cu alte materiale de constructii, ceea ce a rezultat poarta denumirea de "Hempcrete" si a fost folosit de Push Design - aceasta nu este o substanta structurala, ci mai degraba un izolator si purificator de aer. 
 
 
 Materiale de constructii noi:
 
 
Amplasata in interiorul golurilor din perete, canepa absoarbe dioxid de carbon (CO2), filtreaza  particule si (cum si betonul) creeaza o bariera de masa termica ce ajuta la reglarea temperaturii interioare.
 
 
 
 
 
 
Canepa un nou material de constructii
 
 
 
Partea exterioara a zidurilor este caracterizata printr-o surpriza discreta, de asemenea: in loc de placi din fibre tipice de perete, un compozit de carton, ce se bazeaza pe hartie si pe deplin structural este folosit. Acest compozit este non-toxic si complet reciclat (si reciclabil in viitor).
 
 
 
 
 
 

Constructii noi din canepa
 
 
 
Daca ai vazut vreodata o casa in curs de demolare (sau ai participat la un proiect de renovare) stii din experienta: a avea o alternativa sigura atunci cand demolezi peretii ar fi mult mai frumos decat sa respiri praf de la gips carton si te vei simti mai bine daca ai putea recicla materialele.