100% natural: Iluzia luminii naturale redata de 3000 de LED-uri

100% natural: Iluzia luminii naturale redata de 3000 de LED-uri


Putem visa la tot ceea ce dorim pentru mai multe ferestre, dar unele cladiri amplasate unele langa altele fac imposibila trecerea luminii naturale in toate colturile. Un proiectant a gasit o solutie ciudata: un panou realist, socant realiste format din 3000 de lumini sub forma de LED-uri ascunse ce se potrivesc in perete si creaza iluzia unei iluminari generata de fereastra intr-o intrare intunecata si spatiile scarilor.

Iluzia luminii naturale redata de 3000 de LED-uri
 
Creierul nostru recunoaste instantaneu dreptunghiurile distorsionate create de lumina care trece printr-o deschidere rectilinie in exterior - un semn sigur al expunerii directe la soare. Combinat cu acest siretlic cognitiv, natura moale si difuza a acestei lumini intareste impresia noastra initiala cum ca aceasta este intr-adevar lumina soarelui.
 
3000 de led-uri

Acest design nominalizat pentru a castiga premii, realizat de Daniel Rybakken, este unul dintre seriile in curs de desfasurare a unor obiecte de mobilier simple, care variaza de la practic si conceptual, artistic la arhitectural si se ocupe in moduri diferite, cu imagini in oglinda, iluzie, culoare, reflectie, lumina naturala si  iluminare artificiala, in mici experimente de instalare si spatii rezidentiale mari.
 
 Corpuri de iluminat ce imita lumina naturala