Bucataria ce minimizeaza deseurile si maximizeaza durabilitatea

Bucataria ce minimizeaza deseurile si maximizeaza durabilitatea

 

Bucataria ce minimizeaza deseurile si maximizeaza durabilitatea

    Oregon a creat o bucatarie completa in care energia se conserva, iar gunoiul ce rezulta in urma gatitului este reciclat si folosit pentru cultivarea plantelor. Supranumita  bucataria abundenta, design-ul integreaza cu succes natura si tehnologia intr-un sistem unde uscarea vaselor ajuta la udarea plantelor, iar gunoiul sub forma de compost ajuta la fertilizarea lor.
   
 Utilizarea eficienta a energiei in bucatarie
 
    Utilizarea eficienta a energiei, deseurilor, apei, precum si a altor resurse naturale, bucataria proiectata de John Arndt si Wonhee Jeong incorporeaza toate functiile unei bucatarii tipice, astfel incat procesele sa decurga din una in alta, intr-un ciclu natural. Vasele suspendate pentru uscare pe un raft vertical, picura apa pe ierburile si plantele comestibile, care sunt cultivate in recipiente pozitionate cu atentie, mai jos. Un recipient de teracota cu pereti dublii se comporta ca un frigider, pastrand interiorul racoros, pe masura ce apa se evapora prin peretele exterior, in timp ce resturile alimentare sunt defalcate de viermi intr-un composter, iar fertilizatorul rezultat este utilizat in cutiile cu plante pentru a creste mai multa hrana.

Functionalitatea bucatariei

    De asemenea, bucataria este caracterizata de borcane de depozitare realizate din faianta cu capace din lemn de fag, un compartiment pentru vase si un sertar de ustensile pentru a stoca farduriile, bolurile, cupele si tacaâmurile, un sac unde se tin produsele si un aragaz pe gaz. Bucataria vie se poate vizita, ca parte a unei expozitii cu titlul Suna+Raspuns la Muzeul de Arta Contemporana din Oregon.
 
 Dotarea bucatariei