Penele de pui - combustibil pentru masinile cu hidrogen

Penele de pui - combustibil pentru masinile cu hidrogen


    Consumul de carne de pui in Statele Unite ale Americii, creeaza peste sase miliarde de livre de pene in fiecare an. Fiind aruncate ca deseuri anterior, cercetatorii de la Universitatea din Delaware sunt in curs de dezvoltare a unui mod inovator de a pune penajul irosit la lucru - ca si combustibil pentru a alimenta vehiculele cu combustie pe baza de hidrogen.

    Penele de pui - combustibil pentru masinile cu hidrogen
 
    Daca aceasta tehnologie ar fi fost implementata intr-un vehicul, acesta ar costa in jur de 200 dolari, spre deosebire de utilizarea rezervoarele de nanotuburi de carbon (care costa in jur de 5.5 milioane dolari) sau a celor de hidruri metalice (care costa aproximativ 30.000 dolari).

    La a 13-aconferinta anuala de Chimie si Inginerie verde, o echipa de oameni de stiinta a anuntat ca a dezvoltat o modalitate de a stoca hidrogenul in pene de pui carburate. In prezent, retinerea majora a constructiilor masinilor alimentate de celule de combustibil, este aceea ca nimeni nu a venit cu o modalitate de a produce si stoca, ieftin si eficient, tot hidrogenul.

    Cercetatorii Erman Senöz si Richard P. Wool au constatat ca, atunci cand au incalzit fibre penei de pui la temperaturi extrem de ridicate, nanotuburile de carbon cu ziduri nanoporoase formate, care sa permita substantelor sa absoarba si sa stocheze hidrogenul.

Penele gainilor sunt folosite pentru a alimenta vehiculele cu combustie pe baza de hidrogen

    In timp ce dezvoltarea este, cu siguranta, interesanta, nu te astepta sa vezi masini pe baza de hidrogen ieftine, mergand pe strazi, prea curand. Tehnologia de comercializare a acestor masini nu este nici pe departe prezenta inca.

    Din cauza densitatii extrem de mici a hidrogenului, masinile ce folosesc sistemul lui Senöz si a lui Wool, ar avea nevoie de aproximativ un rezervor de 75 de galoane pentru a merge 300 mile, asa ca cercetatorii trebuie sa-si dea seama mai intai cum sa optimizeze tehnologia. Cu toate acestea, autoturismele cu echipament de inalta tehnologie, ce folosesc mecanismul penelor de pui este un concept serios, plin de resurse.