Tapet luminescent din fibra optica

Tapet luminescent din fibra optica


    Ce ar fi daca am putea lumina casele noastre mai degraba cu un tapet luminos, decat sa ne bazam pe corpurile de iluminat electrice? Designer-ul suedez Camilla Diedrich si-a pus exact aceasta intrebare si ca raspuns, a creat o linie de tapet luminescent uimitoare, care este iluminat prin fibra optica.

   Tapet luminescent din fibra optica
 
    Tapetul este caracterizat de un sortiment delicat cu motive florale, care sclipesc in linii lucide, adaugand un ambient de energie eficient oricarei incaperi. Disponibil in 8 culori diferite, tapetul face parte din linia tapetelor unice. Designer-ul spune ca a fost in cautarea luminii fara lumina.

Tapetul este caracterizat de un sortiment delicat cu motive florale.

    Nu este clar unde este configurata sursa de lumina sau cat de multa lumina poate da acest tapet, insa imaginile sunt spectaculoase. Tapetul este o viziune ambitioasa a unui proiect verde, care implica legarea acestui tapet cu fibre optice la colectorii de lumina solara de pe acoperis si apoi de pompare a luminii naturale prin tapet intr-un spatiu, mai jos.

Cat de multa lumina poate da acest tapet?

    Daca ar fi fost posibil sa se utilizeze aceste tapete ca si accente luminoase, acestea ar putea oferi in plus, economii semnificative de energie, pe langa frumusetea lor inovatoare.

    In prima faza, misiunea designer-ului a fost conceperea tapetului cu lumini reale, dar apoi ea nu a mai vrut sa adauge prea multa tehnologie in interiorul tapetului, insa din greseala a reusit sa realizeze o iluzie de lumina.

Tapetul face parte din linia tapetelor unice
 
    Totusi, designer-ul este in curs de dezvoltare a unui tapet cu lumini reale pentru cei care au nevoie si de acest tip. Este o inovatie geniala, cu siguranta.