Conservarea energiei

Conservarea energiei


    Conservarea energiei este un subiect important si unul de care copii ar trebui sa fie constienti. In timp ce generatiile anterioare au trebuit sa invete obiceiurile bune mai tarziu in viata, stim suficient de multe despre efectele consumului de energie in exces, iar acum putem sa-i invatam pe copii de azi despre economisirea energie, de la o varsta frageda.

 Conservarea energiei
 
   Acesta este scopul acestui design de la Tim Holley. El o numeste Tio si este un comutator-fantoma sub forma de lumina care sa ofere copiilor un memento vizual despre cat de multa energie s-a folosit lasand lumina aprinsa.

Dispozitivul spune cata energie s-a consumat daca se lasa lumina aprinsa

    Tio incepe cu nuanta de verde si zambeste. Daca lumina este lasata aprinsa mai mult de patru ore, el isi schimba culoarea in galben si arata socat, iar daca indraznesti sa tii lumina aprinsa mai mult de opt ore, Tio cel dulce se transforma intr-un Hulk rosu, completat cu o gura furioasa si ochi incruntati.

    Dar el nu va aminti doar vizual copiilor tai despre obiceiurile de energie a acestora; informatii de la comutatorul de lumina sunt trimise la programul de calculator al lui Tio, astfel intreaga familie poate vedea modul de economisire a energiei. Intr-o sustinere vizuala pozitiva, programul Holley permite copiilor sa creasca un copac "virtual", care devine mai mare si mai sanatos cu cat economisesc mai multa energie.

Controlul consumului de energie

    Design-ul lui Holley expune ideea ca prezervarea energiei este o afacere de familie. Parintii care demonstreaza grija pentru mediu au copii care, de asemenea, se ingrijesc de mediul inconjurator. Utilizarea sustinerii pozitive, cum este Tio, ar putea fi doar un unghi de responsabilitate personala ce ii face pe copii interesati in conservarea energiei.

    Exista, desigur, un grup tinta de varsta pentru Tio, dar ne putem imagina ca si unor adulti le-ar placea sa vada aceasta fantoma stralucind pe peretii lor.