Tapet anti-bomba construit pentru securitatea casei

Tapet anti-bomba construit pentru securitatea casei


    Deci, ai construit adapostul anti-bomba in curte, dar cu ce sa acoperi peretii? De la zonele cu dezastre naturale periculoase la zone in care se desfasoara razboaie, constructiei in valtoarea luptei i-ar putea folosi probabil un strat de X-Flex, un tapet anti-bomba.

Tapet anti-bomba construit pentru securitatea casei

    Asa cum demonstreaza firma creatoare, o singura fasie este suficienta pentru a proteja un perete din ciment impotriva demolarilor. Si, mai mult decat atat, firma este in curs de dezvoltare a unei versiuni standard comerciale pentru cetatenii de rand.

Tapet ce protejeaza impotriva bombelor

    Cu toate acestea, acest lucru a fost initial dezvoltat in colaborare cu Corpurile armatei de ingineri SUA pentru scopuri militare, precum si pentru alte scopuri prin care se salveaza vieti, in strainatate. Ideea este simpla: se iau role din acest tapet in zonele ocupate, se desface si se lipeste pe peretele existent. In caz de explozie, molozul este prins in suprafata elastica si puternica a panourilor sandwich Kevlar (este marca inregistrata pentru fibra sintetica usoara si puternica), iar materialul bine lipit poate ajuta chiar la sustinerea lateralelor si a structurii unei  cladiri.