LED-uri solare luminate de vant: Incarcate de soare si miscate de vant

LED-uri solare luminate de vant: Incarcate de soare si miscate de vant


    Imagineaza-ti petrecerea din curtea din spatele casei, vara viitoare: soarele tocmai a asfintit, muzica suna in surdina, pe masura ce briza adie, iar luminile vin de la o serie de LED-uri alimentate solar, aprinse de vant.

  LED-uri solare luminate de vant: Incarcate de soare si miscate de vant
 
   Acest design inovativ pentru iluminatul feeric in aer liber este conceput de catre Yoshihiro Shimomura, un designer de circuit, lector de design la Universitatea Chiba din Japonia. Shimomura a folosit prima data prototipuri alimentate de baterii pentru creatiile sale luminate de vant, dar de atunci a actualizat procedeul de a atinge energia solara pentru a aprinde noptile de vara.

    Lumina este compusa dintr-un vas de sticla, in forma de clopot, care tine luminile formate din LED-uri, circuitele si panoul solar. Ceara mentine sistemul electronic in interiorul vasului de sticla si disperseaza lumina ce se emite.

Luminile formate din LED-uri

    Hartia este suspendata de centrul de circuite si pe masura ce benzile de hartie sunt suflate de vant, lumina se activeaza. Lumina va arde in functie de vremea din acea zi - mai mult soare incarca bateria mai mult, iar vanturile puternice o mentin aprinsa.

    Shimomura si asistentii sai au expus designul lor, in 2005, la Starnet, in Mashiko. Ei au realizat 100 de lumini in exteriorul galeriei pentru ca oamenii sa vina sa se bucure de lumina. Un vizitator a scris un mesaj: "am inchis ochii si am simtit vantul, iar cand i-am deschis, lampile au simtit si ele adierea si au inceput sa straluceasca".

 Lumina este compusa dintr-un vas de sticla, in forma de clopot

    Din pacate, aceste lumini frumoase nu sunt disponibile pentru vanzare, dar stai cu ochii pe ele. Este minunat sa vezi mai multi designeri ce utilizeaza soarele, vantul si alte surse regenerabile pentru a alimenta aparatele electronice. Exista mult mai mult potential, este doar o chestiune despre modul in care valorificam aceea energie.