Oamenii pot produce energie electrica

Oamenii pot produce energie electrica


    In Africa rurala, accesarea energiei electrice este uneori o provocare. Pentru cei care au telefoane mobile, laptop-uri sau aparate de radio ce trebuie alimentate, dar nu au acces la reteaua electrica, este nevoie de o alternativa.

 Oamenii pot produce energie electrica
 
   Dr. Cedrick Ngalande este un inventator care a venit cu o solutie simpla, dar ingenioasa: folosind puterea oamenilor pentru a alimentarea gadget-urilor. Inventia sa, legata in jurul taliei si tarata in spate, nu va castiga multe puncte in ceea ce priveste moda, dar atunci cand telefonul tau are nevoie intr-adevar sa fie alimentat nu mai conteaza cum arati.

Generator de electricitate

    Gadgetul consta intr-un dinam care este activat prin contactul cu solul in timp ce utilizatorul este in miscare. Inventia lui Ngalande se numeste Green Erg si este utila chiar si pentru persoanele care nu locuiesc intr-o natiune in curs de dezvoltare.

    In caz de urgenta, in cazul in care energia este taiata sau in calatoriile lungi cu autobuzul unde nu sunt prize, ai nevoie sa incarci telefonul. Gadgetul poate fi atasat si la biciclete sau masini pentru a genera electricitate. Aparatul va functiona pe toate tipurile de drumuri - chiar si pe peluze umede - astfel incat niciodata nu va trebui sa iti faci griji ca eforturile tale vor fi irosite.