Servicii de curatenie: reciclarea aduce bani

Servicii de curatenie: reciclarea aduce bani


Chiar si aceia dintre noi care recicleaza tot la domiciliu pot fi prinsi intr-o enigma: caram sticla de suc in mana, toata ziua sau o aruncam la cel mai apropiat cos de gunoi? Aceasta masina automata cu functionare inversa ar putea face din aceasta alegere dificila un lucru de domeniul trecutului: va permite trecatorilor sa insereze cutii sau sticle atunci cand se afla pe drum. Si din moment ce GreenOps, compania care a produs aceasta masina, stie ca unii oameni au nevoie de un stimulent suplimentar pentru a face lucruri bune, cei ce recicleaza vor castiga puncte cu fiecare depunere ce poate fi rascumparata pentru premii.

Servicii de curatenie
 
Dream Machine este opera companiei Pepsi si vizeaza domeniile in care oamenii nu ar avea acces la reciclare. Compania nu intentioneaza sa intervina cu stimulente de reciclare, deoarece numai cateva state ofera astfel de programe si tintesc spre reciclarea de uz casnic. Masinile sunt concepute pentru a convinge oamenii sa recicleze in locuri greu de reciclat, in mod normal: containelere folosite departe de casa. Undeva in apropiere, 100 de miliarde de cutii de bauturi si sticle sunt aruncate, mai degraba decat reciclate in fiecare an. Cat de multe dintre acestea ar putea fi reciclate daca ar exista o modalitate simpla de a recicla departe de casa?
 
Reciclarea deseurilor

Fiecare Dream Machine va putea sa tina in jur de 300 cutii de cutii inainte de a fi golita, deci speram ca va exista o echipa alerta gata sa ofere sprijin pentru  intretinerea masinii. Intr-o zona urbana aglomerata, colectarea a 300 cutii nu va dura prea mult. Scopul programului este de a recicla 400 milioane de containere in fiecare an; in prezent, exista 150 de masini in Carolina de Nord Rite Aids, dar acestea se vor extinde in curand si in alte state. In functie de premiile ce pot fi castigate si de usurinta cu care se pot castiga, putem vedea de fapt, cum aceasta masina incurajeaza oamenii sa recicleze - chiar si cei care in mod normal, nu fac acest lucru nici la domiciliu.