Cum sa cureti si sa intretii mobila de exterior

Cum sa cureti si sa intretii mobila de exterior


    Mobilierul din casa ta este in siguranta, protejat si, de multe ori, se bucura de grija periei, aspiratorului de praf si chiar a carpei umede din cand in cand. Dar, ceea ce are nevoie de o mai mare grija este mobilierul de exterior de pe terasa.

    Cum sa cureti si sa intretii mobila de exterior
 
   Dupa ce a fost expus la furia elementelor tot timpul anului, mobilierul de terasa necesita, adesea, o atentie in plus pentru a dura in timp. Materialele diferite necesita de a fi ingrijit in diverse moduri pentru a sustine frumusetea lor, precum si utilitatea. Insa bazele acestuia sunt simple, usor de urmarit si te ajuta sa salvezi atat atractivitatea casei, cat si banii din portofel.

   Deci, haideti sa trecem la intelegerea activitatii de curatare si mentinerea a mobilierului terasei.

Matura mizeria


    Un mod simplu de a avea grija de mobilierul de terasa este acela de a peria murdaria si curatarea lor in mod regulat. Acest lucru nu necesita mult timp sau un efort mare. Pur si simplu utilizeaza un nailon sau o carpa de sters praful, impreuna cu masina de indepartat frunzele pentru a curata suprafata. Acest lucru asigura faptul ca murdaria nu se va lipi si nici nu se va acumula in ceva ce mai apoi va fi greu de indepartat. Ingrijirea simpla, regulata, are multe avantaje in comparatie cu ingrijirea extensiva realizata o singura data pe an.

Foloseste un furtun pentru a elimina murdaria blocata si incearca spalarea prin presiune


    Elimina cu un furtun, murdaria blocata pe suprafata si nu poate fi inlaturata folosind doar matura. Nu incerca niciodata sa scoti fortat pata folosind forta bruta sau prin zgarieturi. Acest lucru te ajuta sa-ti distrugi suprafata mobilierului. Apa este de multe ori cel mai bun mod de curatare, iar spalarea prin presiune devine o modalitate populara de curatare a mobilierului de exterior. Odata ce ai terminat de spalat mobilierul, lasa-l la soare sa se usuce si apoi verifica-l pentru a te asigura ca totul este uscat.

Periati petele folosind agentul potrivit


    Sapunul si apa sunt agenti excelenti pentru a curata petele lipicioase, indiferent de materialul din care este realizat mobilierul de exterior. Ar putea fi din aluminiu, din metal, fier forjat, rachita, plastic, lemn, iar tehnica de ingrijire merge pentru toate. Nu uita sa lasi mobilierul la uscat.

Mobilier pentru terasa

Protejarea mobilierului


    Odata ce ai terminat cu partea de curatare a mobilierului, asigura-te ca mobila din lemn si din rachita impreuna cu lucrurile de metal si aluminiu  sunt corect lacuite cu un strat protector de ceara sau un agent potrivit, pentru a le proteja de fenomenele naturale. Aceasta ofera protectie automata pentru o perioada lunga de timp. In cazul in care vezi greselile in mobila de metal si lemn, ca rugina si neregularitati, restaureaza-le pentru a preveni raspandirea daunelor si revopseste mobilierul.

Stii materialul din care este confectionat mobilierul tau de terasa asa ca trateaza-l ca atare


    In afara de tec si cedru, mobilierul din lemn ar trebui depozitat in interior pe timpul iernii. Acest lucru ajuta foarte mult in protejarea mobilierului si ajuta la mentinerea aspectului lui ani de zile. Alte materiale cum ar fi rasina sau plasticul sunt mai putin lezate de schimbarile meteorologice. In timp ce aluminiul este o exceptie, alte metale ar trebui sa fie tinute departe de extreme si expunere prelungita la umiditate.

    Prin intretinerea mobilierului de exterior si curatandu-l regulat, nu numai ca adaugi stralucire propriei locuinte, dar asigura-te ca investitia ta are rezultate.