De ce sa vopsim acoperisul in alb?

De ce sa vopsim acoperisul in alb?


De ce sa vopsim acoperisul in alb?
Vopsirea acoperisului in alb este are unele avantaje. Culoarea alba ajuta in zilele calduroase de vara, deoarece se stie ca negrul atrage soarele, iar albul il respinge.

Nu numai acest lucru, dar vopsirea acoperisului in alb ar putea salva planeta noastra. Secretariatul Energetic al Statelor Unite si omul de stiinta, castigator al premiului Nobel, Steven Ch, a declarat ca vopsirea acoperisului in culori deschise sau in alb ar putea reduce incalzirea globala, intorcand razele soarelui inapoi in spatiu. Totusi, chestiunea pe care nimeni nu o discuta este metoda de vopsire a acoperisului.

Ce fel de acoperis poate fi vopsit?

Inainte de toate, sa presupunem ca detii un acoperis din asfalt sau compozit. Este calculat ca peste 80% - 90% din casele din nordul SUA au acoperisuri complexe. Aceasta cifra ar putea fi mai mare.

Vopsire acoperis

Cat de mare este acoperisul?

Aceasta este o intrebare cruciala. Dupa cum poti descoperi, vopselele pentru acoperis sunt foarte costisitoare. Pentru o casa ce masoara de la 9 la 15 metri (de jos in sus), ar trebui sa ai in jur a cincisprezece patrate de acoperis la nivelul solului. Transformarea acesteia sub la nivel de acoperis poate oferi douazeci de patrate  pentru acoperisuri. Cifra este mai mare ca urmare a inaltimii acoperisului sau a pantei acestuia. 20 de patrate sunt egale cu 186 m² de sindrila pentru acoperis, pe care trebuie sa le vopsesti.

 Acoperisuri albe