Perdele folosite la izolatia camerei

Perdele folosite la izolatia camerei

 

 Perdele folosite la izolatia camereiIn fiecare luna esti fortat sa platesti o serie de facturi, inclusiv, factura la energie electrica care va creste odata cu venirea sezonului rece. Pe masura ce preturile cresc, oamenii sunt mereu in cautare de noi modalitati pentru a mentine costurile cu energia mici, iar acest articol ar putea sa-ti dea unele idei cu privire la acest lucru.
 
Perdele izolatoare sunt perdele captusite menite a ajuta la mentinerea aerului cald in camera, fara a exista riscul de a iesi sau a intra prin ferestre, o sursa mare pentru schimbul de caldura din aproape fiecare casa. Aceasta pierdere de schimb de caldura va ajuta la mentinerea temperaturii constante, fara a te baza foarte mult  pe termostat. Aparatul de aer conditionat foloseste multa electricitate, astfel incat orice pas iei pentru a-l utiliza mai putin ar trebui sa se reflecte pe facturile cu electricitatea.
 
Perdelele izolante ajuta la mentinerea temperaturii constante prin protejarea casei de cele patru tipuri majore de pierdere a caldurii: transmiterea, infiltrarea, convectia si radiatiile. In esenta, caldura este energia care circula din zonele calde in zonele reci - aceste perdele izolante ajuta la incetinirea sau oprirea acestei miscari. Nivelul de izolare depinde de perdelele pe care le cumperi, dar cele mai multe sisteme vor cuprinde:
  • Un strat exterior decorativ protejat de un strat interior
  • O spuma de densitate mare care blocheaza schimbul de caldura si de unde sonore
  • O bariera de vapori reflectorizanta pentru a bloca umiditatea
  • Un film reflectorizant care directioneaza caldura inapoi in camera

Impreuna, aceste straturi izoleaza ferestrele impotriva conditiilor exterioare.

Deseori, exista o banda magnetica cusuta pe marginile perdelei si plasata fie in cadrul ferestrei sau de-a lungul zidurilor inconjuratoare. Magnetii din perdele formeaza o bariera mai stransa cu peretele decat perdelele standard, adaugand un strat suplimentar de protectie.

Aceste perdele sunt disponibile intr-o varietate de modele, grosimi si durabilitate. Toate aceste perdele sunt relativ usor de intretinut si necesita o curatare usoara pentru a le improspata. Cum si perdelele normale, acestea pot fi aspirate usor in timp ce sunt agatate de tavan, pentru a le mentine luminoase si fara praf.
 
Perdele izonatoare

Tipuri de Perdele izolante

Ai vazut, probabil, perdele izolante in timpul sejurului la un hotel. Dar in prezent, perdelele izolante au devenit tot mai populare, ceea ce inseamna ca ai mai multe optiuni care sa se potriveasca stilului tau personal.

In timp ce poti achizitiona perdele izolante speciale de la anumiti producatori, in cele din urma, poti transforma aproape orice ferestre intr-un sistem izolat. Asta inseamna ca optiunile sunt nelimitate, mai ales ca multi aleg sa-si conceapa propriile perdele izolante la domiciliu.

Perdele izolante pot fi instituite in sisteme ce folosesc draperii, jaluzele, rulouri si altele. Stratul exterior poate fi realizat din aproape orice tesaturi, astfel incat sa poti alege ceva specific pentru camera ta.

Tipuri de Perdele izolante

Ce este R-valoare?

Este posibil sa fi observat un numar denumit R-valoare atunci cand ai cumparat ferestre. "R" - este o unitate numita "R-valoare" si este folosita pentru a masura forta izolatiei: O valoare a lui R mai mare reprezinta o mai mare rezistenta termica. De exemplu, o fereastra cu un singur geam are o valoare R de aproximativ R-1. Geamurile suplimentare pot creste rata, chiar pana la R-11, dupa cum sustine o companie ce produce ferestre.