Repararea mesei laminate

Repararea mesei laminate


    Ai achizitionat o masa frumoasa, laminata doar ca sa vezi dupa un timp ca aceasta s-a zgariat. Compania de unde ati cumparat-o nu dispune oameni cu cunostinte pentru a o repara. Exista o cale, daca urmati instructiunile de mai jos.

   Repararea mesei laminate
    Dupa cum spuneam, tocmai ati cumparat o frumoasa masa laminata din lemn. Ati avut-o acasa doar pentru cateva saptamani si cineva a pus ceva fierbinte pe ea, de exemplu un cutit, iar acum, pare sa aiba o urma urata pe ea, care nu a fost acolo, atunci cand ati cumparat-o. Ce poti face? Nu puteti duce masa inapoi, deoarece au trecut saptamani de cand o aveti si este atat de frumoasa, cu stralucirea ei aurie ce te-a atras catre ea la incaput, indiferent cum arata cu aceea urma hidoasa, foarte evidenta de altfel.

Masa din lemn

    Avem vesti bune pentru voi. Ea poate fi reparata, dar trebuie sa fiti foarte atenti. Daca urmati aceste instructiuni simple ati putea repara orice zgaraituri foarte usor.

    1. Nu lua in considerare slefuirea mesei, o veti distruge definitiv
    2. Indepartati tot ce este pe masa, inclusiv orice urma de ceara care poate exista pe aceasta sau orice altceva pentru a face-o sa straluceasca
    3. Ia-ti un fier cu aburi, cel pe care sotia l-ar folosi pentru a calca hainele
    4. Umpleti fierul cu aburi cu apa si las-o sa se incalzeasca la cea mai inalta temperatura posibila
    5. Atunci cand fierul este cald, spreiaza aburi pe masa, ceea ce faci in pre incalzirea plasticului care acopera lemnul. Nu puneti fierul langa plastic, inca.
 
Ingrijirea mesei din lemn

    6. Dupa ce ati spreiat cu aburul icalzit, stergeti masa cu o carpa moale si atingeti-o pentru a vedea cat de calda este
    7. In cazul in care masa este de la calda la foarte calda, opriti utilizarea aburului. Tineti fierul de calcat la aproximativ 15 cm fata de masa.
    8. Plasticul se va transforma in lichid, tine fierul la aproximativ 15 cm de lichid, dar lasa-l sa vina inapoi la locul oiginal, acolo unde se afla zgaraietura respectiva.
    9. Cand vedeti ca plasticul s-a transformat in lichid lasati-l sa curga prin mentinerea apropiata a fierului de plastic de pe masa
   10. Pe masura ce plasticul curge, acesta va acoperi zgaraieturile. Indepartati fierul de calcat din apropierea mesei. Amplasati un ventilator ce se roteste la aproximativ 2 metri fata de masa si puneti-l in functiune la viteza cea mai mica. Asteptati ca plasticul sa se intareasca, iar zgaraietura ar trebui sa dispara. Daca nu, nu mai faceti acelasi lucru si a doua oara, deoarece plasticul va gasi un nou loc unde sa mearga, iar masa va arata mai rau.
   11. Dupa aproximativ o ora, atingeti plasticul, pentru a vedea daca acesta s-a intarit. Daca este asa, doar pentru a va asigura ca se va intari, plasati gheata zdrobita pe el timp de o ora. Se va intari si va fi gata pentru folosinta.
   12. Incercati sa nu zgariati masa din nou, deoarece aceasta procedura poate fi realizata numai o singura data.
 
 Masa laminata