Lustruirea si indepartarea vopselei de pe mobila de lemn

Lustruirea si indepartarea vopselei de pe mobila de lemn


    Toti ne dorim sa pastram mobila ca si noua. Cu putina atentie mobilierul dumneavoastra isi poate pastra aspectul ingrijit an de an. Puteti elimina arsurile, zgarieturile, semnele, precum si vopseaua cu ajutorul catorva remedii simple, necostisitoare, pe care le puteti realiza voi insiva, acasa si, de asemenea, puteti sa va slefuiti singuri mobila.
  
Lustruirea si indepartarea vopselei de pe mobila de lemn
 

    Prevenirea este mai buna decat leacul; utilizati suporturi pentru pahare pentru suprafata mesei sau oriunde cineva va aseza un pahar. Suporturile de pahare din lemn cu pasla la baza reprezinta o alegere buna. Daca au o margine ridicata cu atat mai bine.
    Puteti sa realizati propriile dumneavoastra huse pentru a va proteja masa de recipientele fierbinti si scurgeri ale mancarii pe suprafata acesteia. Masurati zona pe care doriti sa o protejati si cumparati o bucata de material gros pentru a o acoperi. Este posibil sa vreti sa dublati grosimea materialului sau puteti aseza o bucata de plastic sub ea. Acum, puteti sa o acoperiti cu o fata de masa.

Lustruirea mobilierului si stergerea prafului


    O buna lustruire a mobilierului, realizata acasa, se poate face din 1/3 ceasca otet alb, 1/3 ceasca terebentina (lichid incolor, cu miros patrunzator, obtinut prin distilarea rasinilor de conifere si folosit in industrie si medicin) si 1/3 ceasca ulei fierbinte din samanta de in. Adaugati extract de migdale pentru parfumare. Toate ingredientele se amesteca intr-un borcan si se agita bine inainte de utilizare. Aplicati cu o carpa umeda si moale compozitia si lustruiti cu o alta carpa moale.

Lustruirea mobilierului si stergerea prafului

 • O alta reteta de lustruire este un amestec de 3 parti ulei de masline si o parte zeama de lamaie.
 • O alta este realizata din ulei de masline si o cana de otet alb.
 • Puteti oricand sa inlocuiti de zeama de lamaie cu ulei mineral, pentru ca asta e de baza zemei de lamaie.
 • Atunci cand alegeti un tratament de lemn sau lustruire va trebui sa evitati ingredientele pe baza de alcool si amoniac.
 • Uleiul fierbinte din samanta de in nu inseamna ca mai intai trebuie sa il fierbi. Poti cumpara chiar de la magazin. Se usuca repede, spre deosebire de uleiul natural de in care nu se usuca niciodata. Cu siguranta nu veti vrea sa-l folositi.
 • Ceruirea: o masina buna pentru ceruire poate fi folosita pentru mobila. Aceasta este preferata, deoarece nu atrage praful.
 • Ceruirea de urgenta: puteti obtine stralucire prin frecarea cu ceara de hartie. Sterge-ti apoi cu o carpa moale.
 • Pentru a ajunge la locurile greu accesibile: sprayati perii unei perii pentru vopsea cu compozitia pentru lustruire realizata de dumneavoastra si apoi stergeti.
 • Pentru a elimina ceara: usuca cu feonul, la viteza medie, atunci cand incepe sa se topeasca stergeti cu o carpa moale si continua incalzirea zonei. Atunci cand toata ceara este indepartata, stergeti suprafata cu otet alb sau apa si lustruieste, ca de obicei.
 • Indepartarea vopselei: Aplicati ulei de in. Asteptati, pana cand se inmoaie si se poate indeparta cu atentie, cu o lingura de lemn sau de plastic.Indepartarea petelor: extract de lamaie, ulei de menta si, in ultima instanta, pasta de dinti alba.
 • Intotdeauna cand scoateti pete si semnele incepeti cu cea mai blanda solutie. Repetati de mai multe ori inainte de a trece la o solutie mai drastica. Lustruiti bine atunci cand tratamentul este terminat.
O alta reteta de lustruire este un amestec de 3 parti ulei de masline si o parte zeama de lamaie.