Sfaturi pentru demararea unui proiect de amenajare interioara

Sfaturi pentru demararea unui proiect de amenajare interioara


Cand incepeti un proiect de decorare, ar trebui sa evaluati mai intai camera respectiva, iar cel mai bun mod de a evalua o camera este aceea de a o goli. Cu mobilier, tratamente pentru fereastra si diverse opere de arta, plusurile camerei - si minusurile - sunt expuse. Este mult mai bine sa va ocupati de defecte in acest moment decat sa pierdeti bani si efort incercand sa le mascati mai tarziu. Verificati peretii, tavanele, ferestrele si lemnul. Exista sticla, ce trebuie inlocuita? Exista fisuri in ipsos?

Sfaturi pentru demararea unui proiect de amenajare interioara
 
Placile unghiulare, cu diverse modele ale acestei bai extind spatiul, in timp ce peretii finisati cu mozaic adauga atingea interesanta la nivelul ochilor. Elementele de baza - pereti, tavan, podea - sunt esentiale pentru aspectul general al camerei. Cel mai adesea, bucatariile si baile vor afisa cea mai mare uzura. Uneori, daca schimbati casa, este necesara o curatenie intensa in camere.

Cu toate acestea, aceste camere bine folosite necesita, de obicei, mai mult. Placile de pe podele si peretii pot fi tencuiti din nou. Cada cu apa poate fi faiantata. Poate ca aceasta este o oportunitate de a reface si instalatiile sanitare. Inlocuind o cada de baie simpla, de dimensiuni standard cu un jacuzzi reprezinta un salt de lux.

Micile modificari pun baia sau bucataria sub lumina reflectoarelor. Inlocuiti usi dulapurilor, precum si usile din interior pentru a va antifona incaperile.

Acum este momentul sa gasiti un colt in care se va potrivi un dulap, adaugati o fereastra sau reconfigurati peretii si usile. Daca nu doriti cheltuiala cu relocarea toaletei, de ce sa nu o compartimentati cu o jumatate de perete?

Varful peretilor poate servi ca un raft pentru diverse lucruri sau pentru plante, pentru a creste sentimentul de intimitate. Modelele arhitecturale pot transforma peretii goi, ferestrele plictisitoare, dulapurile monotone sau un semineu neinteresant, in bine. De altfel, un semineu nou-nout (gaz sau lemne) ar fi intr-o incapere punctul ei focal si toata casa devine ospitaliera si primitoare.

Sistemele electrice, de multe ori, trebuie actualizat, in special in casele mai mari. In plus, ia in considerare si corpurile de iluminat incastrate, lampi de perete si ventilatoare de plafon.

Multi oameni nu au luxul de a decora o casa fara a se uita la pretul tesaturilor si materialelor, insa gasiti-va timp pentru cautari indelungi si veti ajunge la concluzia ca se pot gasi elemente de decor si la costuri mai mici, care pot avea acelasi efect.