Balustradele

Balustradele


    Scara este un element arhitectural separat, astfel ca intreaga cladire in care este amplasata beneficiaza atat de stabilitate, dar si de frumusete. Scara este un element foarte important, deoarece fara scara, etajele ar fi o irosire de spatiu si material. Exista diferite tipuri de scari, in functie de modelul acesteia, materialele alese pentru realizarea si finisarea ei (structura metalica, din beton armat sau din lemn; finisaje din lemn, piatra naturala, gresie sau sticla) si, poate in primul rand, balustrada care o o face accesibila celor care o utilizeaza.
    Balustrada a fost conceputa in primul si in primul rand, pentru a asigura accesul pe verticala in orice constructie, dar si pentru protectie impotriva cazaturilor, atat in cazul batranilor, cat si in cazul copiilor, in special a celor care abia merg, fiind un indrumator pentru ei. Unul din trei adulti mai in varsta sufera accidente provocate de cazaturi in fiecare an, iar majoritatea acestora sunt in casa, unele dintre aceste cazaturi fiind mortale. Pe langa rolul sau functional, balustrada mai are si unul estetic. Scara si balustrada formeaza un ansamblu impreuna cu decorul interior al casei, iar aceasta combinatie da originalitate si eleganta casei. Cand vorbim de design, trebuie luate in calcul iluminarea (artificiala si naturala), culorile in care sunt zugraviti peretii, mobilierul, pardoseala, si altele.
   

    Cand instalati balustradele, aveti grija ca acestea sa fie rotunjite si putin prelungite la capete, pentru a putea sa va sustineti de ele inainte de a urca sau cobora scarile. Balustrada trebuie fixata bine pe perete, pentru a preintampina orice riscuri de a va rani. Distanta fata de perete la care se instaleaza ar trebui sa fie de cca 4 cm, ramanand spatiu suficient ca sa puteti apuca bara fara sa va loviti la degete. Inaltimea optima la care sa instalati balustradele este de aproximativ 85 cm. Acesta este optima pentru adulti, insa copiii ar putea avea nevoie de balustrade mai joase.
    Dupa ce te-ai informat cu privire la detaliile tehnice pe care trebuie sa le indeplineasca balustrada, urmeaza partea in care trebuie sa o alegi. O poti achizitiona direct din magazin, in cazul in care ai gasit-o pe cea potrivita sau la comanda, atunci cand doresti un model in care sa fie pusa amprenta ta personala asupra design-ului acesteia. Poti opta pentru o balustrada continua sau intrerupta, rectilinie sau curbilinie, confectionata din inox, fier forjat, lemn sau alte materiale dure. O balustrada va avea efectul scontat daca ea va fi proiectata odata cu scara casei, pentru ca arhitectul care a proiectat, restaurat sau amenajat casa respectiva sa poata surprinde cel mai bine atmosfera, spiritul acelei case si sa le redea prin toate detaliile.
 Balustradele din lemn - acestea sunt recomandate de specialisti mai ales pentru case de vacanta, vile spatioase sau locuinte mai mari. In cazul in care preferi un decor de inspiratie rustica, alegerea cea mai potrivita va fi lemnul. Lasat natur sau finisat, acesta va conferi locuintei un plus de caldura si naturalete. Lemnul este considerat un material mereu la moda, prin urmare nu se va demoda niciodata.
    Prin urmare, balustradele din lemn sunt ideale pentru casele in care domina stilul clasic, rustic sau traditional, intrand in deplin acord cu parchetul din lemn masiv. Creeaza o impresie mai pronuntata de caldura si naturalete.

Balustrada din lemn

Balustrada din inox si lemn
Balustradele din inox - devin din ce in ce mai utilizate si se gasesc intr-o mare varietate de modele, conferind eleganta spatiului de locuit. Inoxul este rezistent in timp, nu isi modifica aspectul si nu trebuie revopsit. Impreuna cu lemnul si sticla, inoxul poate crea modele unicat ce pot fi adaptate uriunde le-am folosi. Sunt recomandate pentru casele amenajate in stil modern. Balustrada din sticla mata si inox
    Daca balustradele confectionate dintr-un singur material nu va satisfac pe deplin si doriti ceva mai personalizat, puteti cumpara sau comanda balustrade din inox si lemn sau inox si sticla. Alegand un model mai special, veti reusi astfel sa puneti mai mult in evidenta stilul personal.
    Daca cel mai bine te reprezinta stilul modern, practic, iar scara este din ciment sau sticla, te poti orienta spre o balustrada din inox simpla sau cu diferite modele.

Balustrada din beton - este o optiune foarte buna pentru exteriorul casei, pentru veranda, dand un plus de eleganta si originalitate aspectului curtii dumneavoastra.

Balustrada din beton


Balustradele din fier forjat - Esti o persoana romantica si vrei ca locuinta ta sa-ti reflecte intru totul personalitatea? Atunci apeleaza la o balustrada din fier forjat. Efectul va fi garantat: un interior rafinat, elegant, intim.
 Balustrada din fier forjat