Cum se curata un gard din lemn

Cum se curata un gard din lemn


Un gard din lemn adauga intimitate si farmec in exteriorul oricarei case. Din cauza expunerii sale constante la elementele meteorologice din exterior, un gard de lemn se va murdari in timp. Gardurile de lemn trebuie curatate cel putin o data la cativa ani sau dupa cum este necesar, pentru a elimina petele, murdaria, semnele intemperiilor, mucegaiul, pentru a-l face sa arate ca nou.

Cum se curata un gard din lemn
 
Materiale necesare:
  • galeata
  • inalbitor pe baza de clor, inalbitor pe baza de oxigen sau sapun lichid
  • apa
  • perie
  • furtun de gradina
Instructiuni:

Pasul 1

Umple o galeata cu o solutie de curatat, cu o parte inalbitor pe baza de clor si doua parti apa calda. Utilizeaza 4 uncii de inalbitor pe baza de oxigen cu un galon de apa calda pentru o solutie de curatare alternativa. Pentru o curatare blanda, se amesteca un galon de apa fierbinte cu o pulverizare de sapun lichid.

Pasul 2

Scufunda o perie rigida in solutia de curatare. Aplica o presiune moderata si freaca fiecare parte din gardul de lemn murdar cu peria si solutia de curatare, lucrand in directia esentei lemnului. Ar putea fi necesar sa treci peste anumite zone colorate de mai multe ori, in timp ce freci cu peria. Clateste peria in galeata cu solutia de curatare in mod frecvent, in timp ce cureti, pentru a evita reaplicarea murdariei pe gardul de lemn.

Pasul 3

Lasa amestecul de curatat sa stea pe gard timp de 10 - 30 de minute sau pana cand observi ca gardul devine curat.

Pasul 4

Se clateste cu apa gardul cu furtunul de gradina. Se clateste din partea de sus a gardului in jos, pentru a nu lasa urme. Se lasa gardul de lemn sa se usuce complet inainte de vopsire sau colorare, daca este cazul.