Ferestrele si lumina naturala

Ferestrele si lumina naturala


    Luna ascende pe cerul noptii, iar apoi se retrage sub linia orizontului, asa cum ore mai tarziu, dimineata, soarele rasare la vest si isi imparte lumina pentru o noua zi. Pentru a privi aceasta glorioasa priveliste, am putea calatorii spre un varf de munte, un desert sau, poate, un segment de plaja. Daca insa beneficiezi de o fereastra potrivita aceasta minune poate intra in camera ta in fiecare dimineata.

  Ferestrele si lumina naturala
 
  Iata cateva stiluri de fereastra prin care poti beneficia de lumina naturala:
  • Aceasta fereastra este compusa din mai multe placute de sticla, care se deschid si se inchid. Ferestrele sunt extrem de asemanatoare cu jaluzele venetiene.
Ferestre asemanatoare cu jaluzele venetiene
  • Aceasta fereastra este perfecta pentru camerele mici. Acestea sunt in esenta, ferestre care sunt montate prin plafon sau acoperis.
ferestre montate prin plafon sau acoperis

  • Vitralii - Aceasta fereastra este foarte populara in casele cu inspiratie victoriana. Modelele sunt fabricate din diferite bucati de sticla colorata, iar sclipirile diferitelor fascicule de lumina colorate au un efect minunat.
Vitralii

 

Consideratii in design-ul ferestrelor


    Inainte de finalizarea stilului fereastrelor, trebuie sa se ia in considerare o serie de lucruri. Design-ul casei tale - veti dori ca design-ul ferestrei sa se incadreze, per ansamblu, cu cel al casei. Ferestrele rotunjite pot arata obscur atunci cand sunt montate intr-un zid inalt, la fel cum ferestrele foarte mari sunt nepotrivite intr-un casa mica. Selectati un design de fereastra care poate fi folosit pentru casa dumneavoastra astfel incat sa se realizeze tema de design propusa. Incorporand o mare varietate de stiluri de ferestre poate arata kitchos. Stilul ei ar trebui sa fie complementar si nu coplesitor. Clima in care traiesti are influienta in alegerea design-ului potrivit - daca locuiti intr-o zona rece poate doriti sa montati un geam dublu, insa nu toate modelele sunt bine adaptate la acest tip de tratament.

Lasa soarele inauntru


    Pentru a beneficia de lumina naturala trebuie doar sa selectati fereastra potrivita. O alta modalitate de a facilita lumina naturala sa intre in incapere este aceea de a mentine intotdeauna ferestrele curate. Stcla ce se curata singura iti face viata mult mai usoara, ceea ce da proprietarilor multe motive pentru a folosi sticla in construirea caselor lor. Ce ar putea fi mai bun decat camere luminoase, cu privelisti extraordinare pe care le poti savura de la geamul casei tale, care nu necesita o mentenanta greoaie?