Totul despre amenajarea casei

Totul despre amenajarea casei


    La amenajarea locuintei este necesara achizitionarea materialelor de constructii care trebuie sa se potriveasca cu tema si modelul de constructie al apartamentului sau casei. Prin urmare, vom incheia contracte cu furnizorii pentru livrarea materialelor (glet, adezivi, gresie si faianta, vopsea si altele), precum si cu o echipa de profesionisti care sa realizeze amenajarea. Desigur, amenajarea interioara se poate realiza chiar de noi daca stim pasii ce trebuie urmati si suntem constienti de munca dificila ce ne asteapta.

  Totul despre amenajarea casei
 
 Locuinta este gata construita si urmeaza amenajarea ei in interior. Amenajarea interioara a unui apartament sau a unei case se realizeaza prin mai multi pasi:
 • Instalatia sanitara si termica a locuintei
 • Conceperea sau repararea instalatiei electrice
 • Aplicarea tamplariei PVC cu geam termopan
 • Montarea sau inlocuirea tocurilor pentru usile de interior
 •  Izolarea termica prin placarea cu polistiren a peretilor exteriori si interiori, in special a celor expusi spre nord
 • Tencuirea, reparatia si gletuirea peretilor, precum si a tavanelor
 • Aplicarea gresiei si faiantei in bai, bucatarii, hol si balcon
 • Zugravirea peretilor si tavanelor
 • Amenajarea pardoselilor cu parchet in dormitor, sufragerie si altele
 • Cand se amenajeaza baia se monteaza bineinteles si obiectele sanitare
 • Montarea corpurilor de iluminat
 • Amenajarea bucatariei se incheie cu montarea mobilierului de bucatarie si a chiuvetei
 •  Mobilarea apartamentului
 •  Design interior - imbinarea decoratiunilor interioare cu stilul ales in locuinta

Amenajari Interioare - Bucataria

 
Amenajari Interioare - Bucataria

    O bucatarie de apartament, avand in vedere spatiul care de cele mai multe ori nu este atat de mare pe cat ne-am dori, presupune adaptarea mobilierului la suprafata existenta. Un exemplu de economisire a spatiului este coltarul de bucatarie sau chiar intreaga mobila de bucatarie poate fi asezata pe colt, de asemenea, mobilierul poate fi decupat in functie de ceea ce dorim. Tot pentru economisirea spatiului putem aplica etajere.    Tevile ce trec prin bucatarie se pot masca cu gips carton, iar peste acesta se va monta faianta, pentru un aspect ingrijit. De asemenea, aragazul si chiuveta pot fi incastrate in  blatul de bucatarie, iar frigiderul poate fi incorporat intr-un dulap. Este indicat ca electrocasnicele sa fie din inox: hota, cuptorul, si se asorteaza cu restul obiectelor.

Amenajari interioare -  Dormitorul    

 

 Amenajari interioare - Dormitorul

    Atmosfera din dormitor trebuie sa ne imbie la relaxare si odihna. Amenajarea dormitorului incepe cu zugravirea peretilor in culori pastelate si nuante deschise. Mobila de dormitor arata bine daca este realizata din lemn, deoarece aduce caldura in spatiul intim. De asemenea, mobila trebuie sa se asorteze cu parchetul peste care va fi aplicat un covor care sa inspire confort. Decoratiunile (carti, cd-uri, obiecte achizitionate din vacante) pot fi amplasate pe rafturi ce se afla deasupra patului. La ferestre se recomanda folosirea perdelelor si a draperiilor, pentru a crea o lumina difuza, linistitoare. Pentru a economisi spatiu, inlocuiti dulapul de haine cu un dressing.

Amenajari interioare - Living-ul    

 

Amenajari interioare - Living-ul

    Intr-un living canapeaua reprezinta punctul pe care se focuseaza amenajarea, iar amplasarea lui se face in functie de amplasarea televizorului. Canapeaua trebuie sa fie una confortabila, mare astfel incat musafirii sa aiba unde sta si sa fie prevazuta cu masuta de cafea in mijloc. De asemenea, daca la un moment dat va plictisiti de aceeasi nuanta a canapelei puteti sa-i schimbati complet aspectul cu ajutorul unor huse croite special dupa masura canapelei. Pentru aceasta camera se pot folosi nuantele deschise pentru a da impresia de spatiu, insa daca beneficiati de un living mare puteti sa folositi si culori mai inchise.
    Alte obiecte de design sunt perdele si draperiile vaporoase ce vor indulci atmosfera, precum si asezarea unui covor moale pe parchet. Este indicata asortarea covorului cu nuanta canapelei pentru o armonie in design perfecta.