Gradinile de pe acoperis

Gradinile de pe acoperis

 
Gradinile de pe acoperis
 
    Cererea pentru gradinile amplasate pe acoperis este in crestere, iar aceste petice de verdeata devin tot mai frecvente. Orice acoperis poate deveni o gradina pe acoperis, atat timp cat structura poate suporta greutatea. Gradinile de pe acoperis dau locuitorilor acestora posibilitatea de a trai in natura, imbunatatind calitatea aerului si reducand emisiile de CO2, de asemenea, ofera izolatie acoperisului, intarzie scurgerea apei de ploaie si creste spatiile de habitat natural pentru pasari.
 

Spitalul International Sf. Luca


Acoperis verde pe Spitalul International Sf. Luca

    Gradina de pe acoperisul Spitalului International Sf. Luca din Tokyo, este un exemplu de perfectiune in planificarea, executia si intretinerea gradinii. In timp ce anumitor gradini li se permite sa se extinda si putine se fac pentru a include exuberanta lor, aceasta gradina de pe acoperis ia abordarea in mod opus. Aceasta este natura captata si controlata.

Gradinile de pe acoperis din Kensington


Gradinile de pe acoperis din Kensington  Gradinile de pe acoperis din Kensington

    Comoara din Londra secrete, Kensington Gardens, este un sit protejat istoric de conservare. Aceste gradini de pe acoperis au fost construite in partea de sus a ceea ce a fost un magazin in 1932, pentru a oferi cumparatorilor un loc pitoresc de odihna.
 
Gradina din Londra  Gradina din Londra
 
    Exista trei tipuri de gradini la Kensington: gradina spaniola, gradina Tudor si cea in stil clasic englezesc, de paduri. Vizitatorii de astazi ai restaurantului Babilonului se bucura de aceste gradini si oaspetii invitati vin doar pentru viata de noapte de pe acoperis.
 
 Gradina spaniola si in stil englezesc 
 

Gradina de pe acoperisul primariei Chicago


Gradina de pe acoperisul primariei Chicago

    Gradinile de pe acoperisul primariei Chicago sunt deschise pentru public, prin numire. Gradinile au fost construite, ca parte a unui studiu de APE si initiativa pentru a combate efectul caldurii urbane insulare si de imbunatatire a calitatii aerului urban.
 
 Spatii verzi pe acoperis
 
    Constructia a inceput in aprilie 2000, iar spatiul gradinii de pe acoperis de 3530.32 metri patrati a fost finalizat la sfarsitul anului 2001. Aceasta gradina de acoperis a costat 2.5 milioane dolari pentru a o construi si a fost finantata de catre un aranjament cu Comed.
 
 Acoperis verde in Chicago
 

Gradina de acoperis din Cambridge


Gradina de acoperis din Cambridge

    Gradina de acoperis din Cambridge a fost descrisa ca o oaza in mijlocul orasului. Oaspetii se pot relaxa si bucura luand pranzul in gradina, plimbandu-se de-a lungul aleilor gradinii sau stand in iarba, in acest parc situat la sase etaje deasupra solului.
 
 Acoperisul verde Cambridge